"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Український націоналізм мені дуже близький - і по духу, і я чудово розумію, що в мене там твориться, який там режим. І я не хотів, щоб це режим поширився ще і сюди. Я був не згоден із політикою своєї країни, владою. Я був на проукраїнських мітингах, після чого ФСБ почала пресувати. Справа доходила до абсурду. І тому я приїхав до України, щоб відстоювати свободу тут зі зброєю в руках", - пояснив він.

"Барсік" розповідає, що до 2014 року він працював у РФ, займався активізмом. Своїм родичам він не сказав, що їде до України. Військовий зазначає, що багато родичів його не зрозуміли.

Нові зарплати для військових в Україні: Хто отримуватиме 190 тисяч

понеділок, 29 квітень 2024, 6:22

Кабінет міністрів з 1 квітня ухвалив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця. Це не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова винагорода для тих, хто перебуває на передовій,...

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...