"Я добре пам'ятаю": У Суджі на Курщині до розпаду СРСР всі говорили українською, - нардеп про своє дитинство

У прикордонному містечку Суджа Курської області, яке зараз, за неофіційними даними, контролюють ЗСУ, ще до розпаду СРСР всі говорили українською мовою. Про це розповів народний депутат Сергій Соболєв, згадуючи своє дитинство, передають Патріоти України.

"Я добре пам'ятаю в дитинстві, коли мені було 5 років, мене відправляли до бабусі. Я добре запам'ятав цей район – Судженський. Я добре пам'ятаю, що всі там спілкувалися українською мовою. І мене це дивувало", – сказав депутат.

Він наголосив, що після розпаду СРСР регіон піддався особливо жорсткій русифікації. "Тобто ви можете уявити, яка там робота проводилася після розвалу Радянського Союзу для того, щоб "зачистити" і знищити повністю будь-які згадки про українську мову. І тут ми чуємо, що виявляється, і зараз люди там спілкуються українською, а не лише розуміють", – сказав Соболєв, коментуючи гучне відео у Мережі, де місцеві жительки похилого віку в Курській області звертаються до наших військових українською.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...