"Я другой страны такой не знаю...": У Росії онкохвора пенсіонерка сама себе прооперувала, не дочекавшись допомоги лікарів

У Росії пенсіонерка ледь не померла через відкладену на невизначений термін операцію і вирішила сама себе прооперувати, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Комсомольську правду".

Жінці з Ленінградської області, яка пережила війну та голод, нічого не залишалося, як самій себе прооперувати. «Дорога та улюблена донечка, а також улюблені мої онуки! Якщо зможете, вибачте мені такий вчинок, але з такими хворобами жити не можу. Мені дуже боляче і тяжко. Люди, не звинувачуйте дочку, вона в мене гарна. Цілую всіх вас, ваша бабуся», — таку передсмертну записку залишила вона перед тим, як зважитися на проведення операції.

За словами хворої пенсіонерки, отримати своєчасну медичну допомогу в лікарні вона не змогла. Але на тлі онкології у 90-річної жінки з'явилися ускладнення у вигляді асциту — скупчення рідини у черевній порожнині. «При цьому ускладненні дуже страждає якість життя. Неможливо ходити, лежати і навіть дихати. І бабуся вирішила провести лапароцентез — зробити надрізи тонким ножем по передній черевній стінці, щоб вивести рідину», — пояснила працівниця швидкої допомоги Вікторія Шутова.

У своїх діях хвора була впевнена, саме тому з'явилася передсмертна записка. Бабуся не так переживала за власне здоров'я, як боялася, що в разі чого рідних звинуватять у її смерті. На щастя, ця історія закінчилася добре. Жінці знайшли гідних лікарів та полегшили життя. Зараз вона перебуває у лікарні, про неї піклуються медики та рідні.

У Комітеті з охорони здоров'я Ленінградської області повідомили, що планова операція не відбулася через нібито проблеми з аналізами жінки. У неї було виявлено коронавірус, тому хірургічне втручання довелося відкласти.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...