"Я дуже боялася... Я дуже рада, така горда!": Лайма Вайкуле розповіла, чому заспівала українською мовою (відео)

Латвійська співачка Лайма Вайкуле, яка з юності будувала кар'єру в Москві, але послідовно з 2014 року засуджувала російську агресію проти України і відмітила всі пропозиції та чималі гонорари з'їздити в окупований Крим. Цьогоріч готується заспівати українську пісню на фестивалі в Юрмалі. Напередодні артистка вперше виступала з україномовним треком, чим довела до істерики росіян. Тепер назвала причину, чому вирішила спробувати для себе щось нове, зазначають Патріоти України.

Лайма пригадала, що співала різними мовами: французькою, російською, англійською, латиською, проте пісня українською мовою для неї в новинку. Про це виконавиця розповіла в розмові з телеканалом "Дождь".

"Дуже красива пісня. Я співатиму її разом із Миколою Трубачем. Я вже порепетирувала в Литві. Думаю, що це буде хіт. Я дуже боялася співати українською, бо це завжди страшно. Українською я не співала. У чому щастя? У тому, що ми можемо бути різними й співати різними мовами. Я дуже рада, така горда", – сказала латвійська зірка.

Трек вона написала не сама. Як розповіла Лайма Вайкуле, текст їй запропонував композитор, імʼя якого вона не назвала. "Я була в захваті", – прокоментувала свою першу реакцію знаменитість.

На додаток Вайкуле висловилася про українських музикантів. Співачка заявила, що саме в Україні завжди були найкращі артисти.

"Найкращі музиканти завжди були в Україні. Для мене було відкриттям стільки співаків, коли я співала на якійсь площі, і сиділа в гримерці, і чула, що один краще іншого. Неймовірно співали наживо, і не потрібно просто рот відкривати, вони можуть", – додала виконавиця.

Додамо, що заслужений артист України Микола Трубач довго жив у РФ. Влітку пропагандистські ЗМІ заявили, що співак емігрував. Достеменно невідомо, коли це сталося, проте поговорюють, що одразу після вторгнення окупантів в Україну.

"Я поїхав з Росії, бо мені набридло жити в цьому дурдомі. У Росії заборонили виконання пісні "Голубая луна", за її виконання світить реальний строк. Я закінчив свої виступи в Росії та Білорусі, яку я додав туди ж, у цей сміттєвий бак. Мій останній концерт у Росії був 21 лютого 2022 року", – розповів виконавець.

Людей налякав звук вибуху: У Києві сталась пожежа у супермаркеті "Сільпо"

п’ятниця, 19 липень 2024, 0:30

У Дарницькому районі сталась пожежа в приміщенні супермаркету. Про це 18 липня повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА), зазначають Патріоти України. "Всі аварійно-рятувальні служби та «швидка» на місці, проводиться евакуа...

"Я дуже боялася... Я дуже рада, така горда!": Лайма Вайкуле розповіла, чому заспівала українською мовою (відео)

четвер, 18 липень 2024, 23:15

Латвійська співачка Лайма Вайкуле, яка з юності будувала кар'єру в Москві, але послідовно з 2014 року засуджувала російську агресію проти України і відмітила всі пропозиції та чималі гонорари з'їздити в окупований Крим. Цьогоріч готується заспівати укр...