"Я молюсь за успех, за Победу!": У Харкові судитимуть місцевого жителя, який підтримував Росію у соцмережах

До Жовтневого районного суду Харкова направили обвинувальний акт стосовно 64-річного харків'янина, який систематично розповсюджував на своїй сторінці у забороненій в Україні соцмережі антиукраїнські публікації, передають Патріоти України.

"Обвинувачений поширив відеоролик під назвою "Получение российских паспортов в Мелитополе". У пропагандистському матеріалі говорять наступне: "Эту очередь мы занимали еще в 1991 году, но подошла она только сейчас. Ничего страшного, мы умеем ждать. Спасибо за освобождение, за паспорта!", — повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

На сторінці у харків'янина виявили й інші матеріали, де прославлялася російська армія. Зокрема, в одній із публікацій сказано: "Слава воинам земли русской! Я молюсь, чтобы выжил Донбасс! Я молюсь за успех, за Победу!".

Під час лінгвістичного дослідження було встановлено, що у наданих на дослідження матеріалах містяться публічні заперечення здійснення збройної агресії проти України, зазначили в прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Жінка-"ніндзя" примудрилася майже рік прожити у вивісці на даху супермаркету

вівторок, 14 травень 2024, 12:53

Жінку-безхатька зі штату Мічиган, США, знайшли у вивісці на даху супермаркету Family Fare у Мідленді. Вона жила там близько року, і ніхто її не помічав. Про це пише Oddity Central, передають Патріоти України. 34-річну жінку, ім'я якої не називається, з...

"Коли фотографувала номери авто": Одеситка заявила, що її побив милицею працівник ТЦК

вівторок, 14 травень 2024, 12:43

Мешканка Одеси заявила, що її побив милицею чоловік у військовій формі, який назвався працівником ТЦК. Про це постраждала написала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. Жінка розповіла, що вона та троє її друзів прибули до відділку...