"Я на фронті... Син не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот": Батько затриманого за підозрою у вбивстві Фаріон юнака заявив, що у сина не було мотивів для такого вчинку

Журналісти з’ясували, що підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон - це 18-річний хлопець, який навчався у Дніпровській гімназії № 62. Він займався футболом у Міській дитячо-юнацькій спортивній школі та грав у команді "МДЮСШ U-19". Також брав участь у турнірі на підтримку ЗСУ "Осінь 2022".

Журналісти "Схем" (Радіо Свобода) зв’язались з батьком підозрюваного. Чоловік розповів, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини.

"Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив, спілкувалися регулярно телефоном. Мені дружина сьогодні зателефонувала, сказала, що відбулося затримання сина. Чи затримання, чи арешт – тут же теж не зрозуміло. Не все так "гладко" було: дружину тримали поза помешканням, забрали техніку, скрутили сина. Мотивів для убивства Фаріон не було, він не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот. Навпаки: він закінчив курси керування БПЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом", – зазначив він.

Згідно з даними МВС, підозрюваний під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові.

На запитання, чи знає батько щось про оренду сином житла у Львові, він відповів: "Звідки б він взяв гроші на це? Я пересилаю кілька тисяч, але цього ж недостатньо".

Водночас, журналісти "Телебачення Торонто" нібито ідентифікували акаунт хлопця в соцмережах. За неофіційними даними, він нібито підписаний на численні ультраправі канали, зокрема і російські, та залишав у них антисемітські та расистські коментарі.

"Ми вам показали його пошукову табичку": Клименко відповів, чому вбивця обрав першою жертвою Фаріон

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:30

У списку потенційних жертв підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон був також народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський, заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на спільному брифінгу правоохоронців у Львові, передають Патріоти Укр...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:29

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...