"Я не розумію, для чого це роблять ТЦК": Командир емоційно розкритикував методи мобілізації в Україні

Командир роти 130-го батальйону територіальної оборони Віктор Баранов на позивний "Кеп" емоційно розкритикував діяльність територіальних центрів комплектування щодо методів мобілізації, яку ті проводять. Часто на фронт потрапляють чоловіки, які ні фізично, ні психологічно не готові до цього. Про це він заявив в ефірі телемарафону в слоті "1+1", передають Патріоти України.

"Я не розумію, для чого це роблять ТЦК і навчальні центри – дають просто масу людей. Мені, як командиру роти, прислали 45 людей. З них десять ми через три дні одразу відправили до пункту тилового забезпечення. Вони ледь ходять... У нас був тактичний медик. Він накладає турнікет і втрачає свідомість. Це ще без поранення, без нічого... Для чого, скажіть, будь ласка, проводити таку... важко підібрати слово..." – обурено заявив військовий.

Він вважає, що військкоми просто таким чином "галочку собі ставлять". Натомість що ці люди робитимуть на передовій, їх мало хвилює. "У нас є сто людей... А далі ротному роби, що хочеш. У мене 96 людей наповнення штату. Мені дають зону відповідальності. Будь ласка, стримуй. Ким? Так, один раз ми вийшли – нас 45-50 людей. А їх змінити треба. Це ще я не кажу про поранення, якісь незворотні втрати", – каже Баранов.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...