"Я не змінила свою думку, але...": Польська спортсменка розповіла, чому більше не виступатиме зі синьо-жовтою стрічкою

Перша ракетка світового рейтингу Іга Свьонтек сказала в інтерв'ю Super Express Sport, що не відмовляється від своїх слів стосовно підтримки України, але більше не хоче носити синьо-жовту стрічку, передають Патріоти України.

«Я думаю, що ця стрічка дуже допомогла на початку, коли я хотіла показати, що я залишаюся послідовною, коли мова заходить про те, щоб пам’ятати про українців і про те, що там відбувається, бо суспільна пам’ять, зрештою, дуже коротка. Але останнім часом з’явилося багато негативу і багато коментарів, які просто засуджували мене. Люди навіть казали, що я не полька. Я думаю, що це стало викликати більше негативних емоцій, ніж позитивних реакцій, і ми вирішили, що стрічка більше не є гарною ідеєю», — сказала Свьонтек.

Зазначимо, що Іга Свьонтек засудила повномасштабне вторгнення Росії на території України. Спортсменка сама організовувала та брала участь у благодійних турнірах, щоб зібрати кошти українцям, які постраждали від війни. З березня минулого року, після перемоги на турнірі в Досі, Іга Свьонтек почала носити синьо-жовту стрічку на своїй кепці.

Додамо, що Іга Свьонтек нині посідає перше місце у світовому рейтингу індивідуального розряду Жіночої тенісної асоціації. У листопаді Свьонтек тріумфувала на турнірі WTA.


Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...