"Я не зможу їх пробачити": Комбриг "Хартії" назвав жорсткі обмеження, які варто запровадити для ухилянтів

Чоловікам, які відмовляються йти у ЗСУ і захищати свою країну на фронті, треба заборонити на пʼять років брати участь у голосуванні на виборах. Про це командир бригади 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» полковник Ігор Оболєнський сказав в інтерв'ю «Українській правді», передають Патріоти України.

На його думку, якщо громадянин відмовляється служити і захищати країну та покидає військову частину, а інший готовий відкупатися, аби взагалі не бути в армії, то у такому випадку такі громадяни не повинні голосувати на виборах в Україні.

«Тому дуже багато воїнів, які зараз знаходяться в окопах і працюють за це – вони воюють за цю державу. Є люди, яким дають повістку – вони не ховаються, не намагаються щось вирішити. Ні, вони просто приходять (у військо, - ред.). І це дійсно круті люди. Це справжні патріоти», – наголосив Оболєнський.

Співрозмовник зазначив, що негативно ставиться до ініціатив, які передбачають отримання чоловіками тимчасової відстрочки від армії після виплати певної суми грошей. «Тому що так історично склалося. Гаразд, а ті хто потрапив раніше в армію? Це на нас не поширюється? Так само ми можемо зі своєї зарплати віддавати гроші і йти?» – сказав Оболєнський.

Водночас військовий розуміє, що є «економічний фронт» – ті люди, які працюють на підприємствах та допомагають: «Я розумію, що все це гроші і це все наша економіка. Кожен боєприпас, який у нас є – це гроші. Як зробити так, щоб цих грошей було більше, щоб ми могли бути більш ефективними?»

За словами Оболєнського, він у цьому питанні більш «схиляється до тих», хто зараз за кордоном, хто не хоче повертатися, і «сидять там на соцпакетах». «Я за чоловіків неприємно вражений, це дуже неприємно. От всі хто виїхав туди за кордон, не хочуть повертатися – статус не громадядин», – наголосив комбриг.

Полковник зізнався, що не спілкується з тими друзями чи знайомими, які виїхали за кордон. Він каже, що не зможе їх пробачити.

Можуть влаштувати "терор"? Чому повернення вовків до Європи викликає занепокоєння

вівторок, 15 жовтень 2024, 22:55

На початку XX століття вовки майже повністю зникли з Європи через браконьєрство та знищення їхнього середовища існування. Проте в останні десятиліття їхнє вражаюче відновлення викликало суперечки серед європейців, які обговорюють, чи готові вони знову ...

Від покарання не відкрутяться? За яких умов повістка поштою вважатиметься врученою і що загрожує за її ігнорування

вівторок, 15 жовтень 2024, 22:40

Мобілізаційні процеси в Україні тривають, і тепер кожен військовозобов'язаний громадянин може отримати повістку у свою поштову скриньку. Передусім повістки надсилають тим, хто оновив свої дані, оскільки про них є найсвіжіша інформація, передають Патріо...