"Я одессит! Я из Одессы, здрасьте!": Українець викрав понад $3 000 000 з рахунків громадян США

В 2016 році Олександру Мусієнку пред'явили звинувачення, а затримати його вдалося лише через два роки, в Південній Кореї.

Суд Західного округу штату Північна Кароліна (США) засудив громадянина України до семи років і трьох місяців тюремного ув'язнення, а також штрафу в 98,8 тисячі доларів за шахрайство і відмивання грошових коштів. Про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції США, передають Патріоти України.

Мова йде про 38-річного уродженця Одеси Олександра Сергійовича Мусієнка, відомого в певних колах під псевдонімами Роберт Дейвіс і Ply. Американські правоохоронці звернули на нього увагу кілька років тому і тривалий час відстежували за підозрою, зокрема, в кіберзлочинах, шахрайстві, відмиванні і виведенні за кордон значних сум.
Справою зайнялося ФБР, і в 2016 році Мусієнку пред'явили звинувачення, а затримати його вдалося лише через два роки, в Південній Кореї. Звідти в травні 2019 року його екстрадували в США.
В ході розслідування з'ясувалося, що Олександр Мусієнко співпрацював з комп'ютерними хакерами зі Східної Європи, які викрали понад 3 мільйони доларів з банківських рахунків громадян США і відмивали вкрадені кошти за кордоном. Зазначається, що заповзятливий одесит «особисто брав участь у вербуванні, а також контролі і управлінні мережею "фінансових асистентів" - осіб, що мали рахунки в США та потім переводили їх за кордон».
Їм пояснювали, що треба працювати фінансовими помічниками, які повинні законним чином допомагати клієнтам переказувати кошти за кордон. За це їм було обіцяно винагороду - близько 5 відсотків суми кожного переказу. Вони в певний час перераховували викрадені гроші на свої банківські рахунки і відразу переводили їх на сторонні рахунки, зареєстровані за межами США. За даними американських правоохоронців, ця злочинна схема працювала з 2009-го по 2012 рік.
Так, у вересні 2011 року подільники Мусієнка зламали онлайн-акаунти компанії з Північної Кароліни і перевели в цілому 296,3 тисячі доларів на два банківських рахунки, контрольовані «асистентами». Українець доручив їм перевести гроші на кілька рахунків у європейських банках, однак банк потерпілої компанії виявив шахрайство і зняв з одного з «підрядників» вкрадені кошти на 197,5 тисячі доларів, перш ніж вони були переведені за кордон.
Однак і в подальшому Мусієнко вступав у змову з зарубіжними кіберзлочинцями, які зламували банківські рахунки, що належали великій кількості приватних осіб і компаній в Сполучених Штатах. У квітні 2019 року агенти ФБР виявили в ноутбуці Мусієнка файли, що містять близько 120 тисяч номерів платіжних карт і паролів, а також пов'язану з ними ідентифікаційну інформацію про людей.

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...

Готуйтеся до удару! Перший етап підвищення тарифу на електроенергію можуть провести вже у 2024 році - всього їх буде декілька

середа, 8 травень 2024, 14:50

Тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити вже у 2024 році. Причина – дорожнеча відновлення об'єктів електроенергетики, для чого, за словами самих енергетиків, потрібен великий фінансовий ресурс. Загалом підвищення тарифу може пройти у кілька е...