"Я одна з небагатьох у світі, кому ніколи не доводилося носити маску": Дівчина приїхала на віддалений острів на вихідні, а застрягла на 1,5 року

У березні торік британська мандрівниця по світу Зої Стівенс прилетіла в тихоокеанську острівну державу Тонга. Вона планувала залишитися там на вихідні. Але й досі там.

Майже 18 місяців по тому вона все ще на крихітному архіпелагу, який виявився одним із небагатьох місць у світі, де не було Covid-19. Про це пише CNN.

"Я одна з небагатьох у світі, кому ніколи не доводилося носити маску. Буде дивно потрапити у світ, де їх носить багато людей", - каже Зої.

Під час перебування в Тонга, з населенням 100 тис. осіб, вона здобула ступінь магістра в галузі міжнародних комунікацій через інтернет. Зараз живе в пляжному будинку. Почувається щасливою на острові.

Тонга оголосила надзвичайний стан у березні 2020 року, і відтоді країна закрита для іноземців. Упродовж перших кількох місяців Стівенс казала собі, що зможе повернутися в Китай, їй просто потрібно перечекати, поки відкриють кордони. Вона пропустила рейс для репатріації з Тонга в Європу, бо була впевнена, що повернеться в Китай. Але з часом усвідомила те, що її перебування тут буде значно довшим.

"Я провела майже шість місяців у дивному підвішеному стані. Це було найскладніше", - говорить вона.

Хоча раніше вона мала можливість повернутися до Великої Британії. Кілька доступних їй рейсів збіглися з періодами, коли кількість випадків Covid-19 була особливо високою. Вона каже, що спостерігати, як її родина та друзі стикаються з реальністю коронавірусу здалеку, неймовірно складно. Її баба померла від хвороби.

Щоденна рутина Стівенс - це підйом уранці, вигулювання собаки на пляжі, потім навчання в інтернеті, робота. Також вона розважається із новими друзями, коли йде в один із трьох барів чи обідає в одному з небагатьох ресторанів. Вона проводить частину вільного часу, публікуючи повідомлення про свій досвід в Instagram і YouTube. Час від часу знаходить якусь віддалену роботу.

Стівенс має повернутися до Великої Британії наприкінці місяця, але про всяк випадок не сподівається. Проживши на крихітному острові тривалий період, перспектива їхати лякає її. Тонга отримала 24 тис. доз вакцини проти Covid-19. Стівенс стала однією з перших повністю вакцинованих.


Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...