"Я переїхав прикордонника": У мережу злили аудіозапис розмови, в якій контрабандист зізнався у вбивстві офіцера ДПСУ

Суд заслухав аудіодокази у справі вбивства начальника відділу прикордонної служби "Ділове" на Закарпатті Вадима Березенського, якого збили на автівці контрабандисти після затримання. Підозрюваному, який фактично зізнався у вбивстві, подовжили термін тримання під вартою. Про це повідомляє ДПСУ, передають Патріоти України.

Так, під час чергового слухання зазначеної справи в Тячівському районному суді 6 травня суд розглянув аудіодокази, зокрема записи телефонних розмов контрабандиста, після того, як було скоєно смертельний наїзд на прикордонника.
У перемовинах зі своїми спільниками підозрюваний фактично зізнався у скоєному ним злочині, зокрема повідомивши, що він переїхав прикордонника автівкою. Так, підозрюваний заявляє: "..машину… Я переїхав прикордонника… Все, більше нічого телефоном не кажу. Позвони тому". У відповідь невідомий співрозмовник відповідає: "Добре, звоню зараз".
Далі під час бесіди підозрюваний каже, що йде "щось вирішувати". Він повідомляє про 15 тисяч гривень і спільника, якого затримали прикордонники. "Я його не успів… злетів… там тормозив. А вони два на нього наскочили, та я їх уже місив", - каже на записі підозрюваний.
У відповідь на запитання, хто забрав юнака, підозрюваний сказав, що вимикає телефон. Враховуючи аудіозапис суд подовжив термін тримання затриманого під вартою до 4 липня 2021 року. Наступне засідання заплановане на 16 червня. На ньому, імовірно, заслухають свідків наїзду на офіцера-прикордонника.
Зазначається, що це вже сьоме слухання новим суддівським складом після перенесення розгляду справи із Рахівського районного суду. Торік у вересні справу почали розглядати заново. За вісім місяців суд п’ять разів збирався для продовження терміну тримання під вартою підозрюваного у вбивстві і лише двічі, аби розглянути докази у справі.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...