"Я попросив вимкнути музику, а він сказав, що увімкнув українську музику для українського посольства": Лондонці розповіли про чоловіка, котрий далі напав на авто посла України

Напад на автомобіль посла України у Британії: очевидці розповіли несподівані деталі

Посол Галібаренко не постраждала, як і жоден інший працівник української дипустанови

Виглядав войовничим і протягом кількох годин гучно слухав у автомобілі українську музику, яку увімкнув "для посольства". Так описали очевидці затриманого поліцейськими чоловіка, який 13 квітня кілька разів навмисно таранив службовий автомобіль посла України у Великій Британії, зазначають Патріоти України.

Які деталі нападу на автомобіль посла розповіли очевидці

Один із мешканців Лондона, а саме – району біля українського посольства, Дарсі Мерсьє розповів журналістам, що автомобіль нападника приїхав до будівлі посольства близько 7 ранку в суботу, 13 квітня. При цьому він на повну потужність динаміків увімкнув музику.

Звісно, у ранок вихідного дня це виглядало порушенням громадського спокою. "Я попросив його вимкнути музику, а він сказав, що увімкнув українську музику для українського посольства. Він був трохи войовничий", – сказав Мерсьє виданню BBC.

Інший мешканець цього ж району, Ден розповів журналістам, що чоловік у автомобілі Mercedes стояв на вулиці з увімкненою гучно музикою протягом кількох годин – щонайменше з 7:30 ранку. А на зауваження пояснив, що гучно увімкнув музику "на знак протесту проти посольства".

Міністр Великої Британії у справах Європи сер Аллан Данкан висловив стурбованість з приводу інциденту та радість щодо того, що ніхто не постраждав.

Що трапилося біля українського посольства у Лондоні

Працівники українського посольства о 10 годині ранку викликали поліцію, повідомивши, що невідомий чоловік на срібному Mercedes кілька разів таранив службовий автомобіль посла України у Великій Британії Наталії Галібаренко.

Поліція прибула та була змушена відкрити вогонь по транспортному засобу злочинця, щоб затримати його. У Скотленд-Ярді повідомили, що затриманому приблизно 40 років.Ознак терористичного акту у діях зловмисника поліція не вбачає. Іншої інформації поки не розголошують.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...