"Я просто займався улюбленою справою": Вигнаний з українського клубу футболіст пояснив, чому виступав у "ЛНР"

Олексій Лобов підкреслив, що ніколи не підтримував "ДНР" і "ЛНР".

Футболіст Олексій Лобов, якого вигнали з житомирського "Полісся" через те, що він виступав у чемпіонаті так званої "ЛНР", пояснив свою ситуацію. 23-річний Лобов покинув клуб після протесту ультрас, які з'ясували, що півзахисник має досвід виступів на окупованій території, передають Патріоти України.

У коментарі "ТаТоТаке" Лобов заявив, що у нього не було можливості покинути окуповану територію: "Можливості відразу покинути територію у моєї сім'ї і мене не було. Я продовжував грати в алчевській "Сталі". Через півроку команду перейменували в ЦСКА НМ. Я продовжував там грати. У той момент і в тому віці я й подумати не міг, що все може так статися, що футбол настільки переплететься з політикою. Я просто продовжував займатися своєю улюбленою справою, не підозрюючи, що це може бути для когось образою", - сказав Лобов.

Він підкреслив, що ніколи не підтримував "ДНР" і "ЛНР": "Я ніколи не підтримував і не прославляв "ДНР" і "ЛНР". У мене була одна мета - грати в футбол. Мої батьки ніколи не підтримували і не брали участь в підтримці "ДНР" і "ЛНР". Як тільки у мене з'явилася можливість покинути ці території, я нею скористався. Ми не можемо під одну гребінку брати всіх підряд". "Одна справа форс-мажорні життєві обставини, інше - навмисні дії. Я не був у Львові і не тікав в 2014-му в Алчевськ. Я народився там і виріс. Я не отримував паспорт Російської Федерації або будь-яких псевдореспублік, а є громадянином України, який при першій нагоді приїхав на підконтрольну частину", - додав Лобов.

Він також підкреслив, що хоче бути частиною України: "Ми повинні перестати ділити людей на синіх і червоних, на лівих і правих, на бандерівців і ватників. Якщо ми хочемо миру і єднання, будь-яка держава починається з людини, а не навпаки. Я хочу грати тут і бути частиною України, прославляти на змаганнях честь цієї країни і робити так, щоб мільйони українців від Львова до Луганська, від Чернігова до Сімферополя пишалися своєю єдиною країною".



У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...