"Я пишаюся тим, що я росіянин!": Чемпіон України з боксу назвав українців "манкуртами"

Дворазовий чемпіон України з боксу (2011, 2012) Павло Іщенко відзначився проросійським постом в Instagram. У своєму акаунті учасник Олімпійських ігор (2012), переможець (2013) та бронзовий призер (2017) чемпіонатів Європи розмістив сторіз, у якому написав про гордість бути росіянином, передають Патріоти України.

"Я пишаюся тим, що я росіянин! Шаман – красень! Мурашки! Манкуртам не зрозуміти! Хвала богам, що я носій російської культури та мови", – підписав Павло фотографію російського артиста Ярослава Дронова (справжнє ім'я Шамана).

Профіль Іщенка закритий для загального доступу, але в описі дуже характерно вказано політичні уподобання боксера. Іщенко народився 30 років тому в Петропавловсько-Камчатському. Є вихованцем херсонської школи боксу. До 2015 року виступав за українську збірну. Після успіху в команді "Українські отамани" поїхав на Олімпіаду в Лондоні, де програв у першому раунді.

2015 року Павло перейшов у професійний бокс. Встиг провести три поєдинки, завершивши всі три перемогою. 2017-го виступив за збірну Ізраїлю на чемпіонаті Європи, посівши третє місце. Після анексії Криму в 2014 році в одному зі своїх інтерв'ю російським пропагандистам Іщенко закликав українських уболівальників не змішувати спорт із політикою, заявивши, що "жодних протистоянь між росіянами і так званими українцями у нас немає".

Оце так! Організатори "Євробачення" оштрафували українську делегацію за футболки з принтом про захисників "Азовсталі"

середа, 15 травень 2024, 11:24

Організатори Євробачення-2024 оштрафували українську делегацію за футболки з принтом, що містив заклик звільнити захисників Азовсталі з російського полону. Про інцидент з футболками розповіла українська артистка Аlyona Аyona у себе в Instagram. «Ми зна...

Такого не було з початку війни! В Україні ціна на популярний овоч сягнула дна

середа, 15 травень 2024, 10:30

Ціни на огірки для весняного сезону сягнули найнижчої позначки за увесь час повномасштабної війни – гуртові ціни тримаються на рівні 35-40 грн/кг. Це пояснюється сприятливими погодними умовами, що склалися весною 2024 року, а також зниженням ажіотажу н...