"Я россиянка, я хочу домой": Мешканка окупованого міста на Харківщині прийшла за російським паспортом (фото)

55-річна Ірина Федоренко в Куп'янську дала інтерв'ю ЗМІ, в якому виправдовувала збройну агресію РФ і зазначала, що довго чекала на російських "визволителів". Крім того, вона звернулася до незаконної окупаційної влади, щоб отримати паспорт громадянина РФ. Щодо жінки розпочали досудове розслідування за фактом виправдання війни. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.
"Я росіянка, я хочу додому. Я сподіваюся, у мене незабаром день народження, якщо я встигну до дня народження - це буде найкращий подарунок", - розповіла мешканка Куп'янська на відео після того, як окупанти відсканували її відбитки пальців та сфотографували.

Досудове розслідування щодо жінки було розпочато за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України).

На фронті загинув відомий український журналіст

субота, 27 квітень 2024, 14:03

У селі Роботиному Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій. Про це повідомила Верховна Рада у суботу, 27 квітня, передають Патріоти України. І знову страшна втрата серед медійників. 20 квітня під час викон...

Оце так: Працівники заводу "Укроборонпрому" грабували своє підприємство

субота, 27 квітень 2024, 13:54

Під час повномасштабного вторгнення службові особи ТОВ «Шепетівський ремонтний завод» (Хмельницька область, входить до державного «Укроборонпром») привласнювали комплектуючі до військової техніки та озброєння з метою подальшого їх продажу. Про це повід...