"Я спала прямо у сина в ногах": Екс-дружина Павліка відверто розповіла про проблеми українських лікарень

Вдень в палаті знаходилося по 12-13 чоловік. А вночі на 7-8 палат – всього одна медсестра.

Колишня дружина українського виконавця Віктора Павліка Лариса Созаєва докладно розповіла про стан українських лікарень, і з якими проблемами їм з померлим сином довелося зіткнутися. За її словами, медичні установи повинні рости, а не погіршуватися. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Це було рівно два роки тому. Інститут раку. Фото робив син, ми вийшли на свіже повітря, йому важко було ходити після операції та хіміотерапії, але я наполягала, що потрібно виходити з палати... Я веселила Пашу, як могла... Перебування в стінах лікарні жахливе. У палаті шість пацієнтів, при кожному пацієнтові супроводжуючий родич, який ночує прямо в палаті, якщо є вільне ліжко, щоб стежити за крапельницею цілодобово", – розповіла Созаєва.

Крім того, вдень в палаті знаходилося по 12-13 чоловік. А вночі на 7-8 палат – всього одна медсестра. "І, як правило, вона спить. І ти бігаєш вночі і стукаєш, щоб вона прокинулася і поміняла крапельницю. Кілька разів я спала прямо у сина в ногах, благо я маленька, скрутившись у його ніг калачиком, засипала на пару годин, щоб не пропустити заміну крапельниці. 10 хіміотерапій в інституті раку по п'ять днів 50 днів проведених в застінках цієї лікарні в жахливих умовах. Лікарі не мають вибору, вони дивляться вибачаючим поглядом, що такі умови в Національному інституті раку, куди приїжджають з усієї країни пацієнти", – підкреслила Лариса.

Екс-дружина Павліка вважає, що нашій країні потрібні нові лікарні, де пацієнти та родичі будуть знаходитися в комфортних умовах. "Лікарні повинні рости, як гриби після дощу, тому що екологія стає все гірше, мутація вірусів прогресує і ситуація буде тільки погіршуватися з кожним роком", – додала жінка.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...