"Я так прикипів до української землі...": ​Загиблий під час аварії Ан-26 Ашраф Мсуя мріяв стати першим темношкірим генералом ЗСУ

Загиблому його батько пропонував залишитися в Танзанії, проте Мсуя вирішив повернутися в Україну і продовжити службу в авіації.

Мсуя: Я виріс тут і так прикипів до української землі, що хочеться залишити після себе щось саме в Україні

Друг старшого лейтенанта Ашрафа Мсуя, який загинув під час аварії Ан-26 під Чугуєвом Харківської області, розповів, що Мсуя мріяв стати першим темношкірим генералом в Україні. Про це 28 вересня пише "Слобідський край"., передають Патріоти України.

Олександр, друг загиблого офіцера, розповів, що дізнався про авіакатастрофу за 15 хвилин після неї.

"Одразу його почав набирати і про себе бурмотів: "Візьми, будь ласка, слухавку, візьми", втім, цього не трапилося – телефон був відключений. Від його дівчини довідалися, що він був на борту, і швидко з друзями поїхали на місце катастрофи... Ми пробули там три-чотири години, втім, ніякої інформації не дізналися. А вже вдень наступного дня оголосили список людей, що загинули. Серед них був і наш Ашик", – зазначив друг.

За його словами, Мсуя після армії скерували служити лінійним спостерігачем у штаб при Харківському університеті Повітряних сил (ХУПС) імені Івана Кожедуба.

"У 2012 році він вступив до ХУПС на льотний факультет на спеціальність штурман... Він усією душею хотів служити на благо українського народу, захищати цілісність нашої держави, він робив усе, щоб досягти своєї мети – стати першим темношкірим генералом в Україні. Він цілеспрямовано йшов до цього, віддаючи всього себе авіації, яку безмежно любив", – зазначає друг.

У статті йдеться, що 2013 року Мсуя їздив до батька в Танзанію, який працює лікарем-інспектором, стежить за охороною здоров'я певного району країни. Він пропонував синові залишитися, але той відмовився.

"Чесно кажучи, я б не зміг там жити. Я виріс тут і так прикипів до української землі, що хочеться залишити після себе щось саме в Україні", – говорив офіцер.

Навчальний літак Ан-26 упав і загорівся за 2 км від військового аеродрому Чугуєва ввечері 25 вересня. На борту перебувало 27 осіб: семеро військовослужбовців (члени екіпажу й інструктори) та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

26 людей загинуло. Життю єдиного вцілілого курсанта В'ячеслава Золочевського загрози немає.

За даними Служби безпеки України, за кілька хвилин до катастрофи командир літака повідомив про відмову лівого двигуна і зробив запит на приземлення, проте з невстановленої причини повітряне судно розбилося недалеко від злітно-посадкової смуги.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...