"Я тобі батько чи що, бл**ь": Бійці підрозділу "Асгард" звинуватили радника командувача Павлюка у приниженні гідності військових

Бійці Сухопутних військ підрозділу "Асгард" заявили, що координатор проєкту "ОЧІ" Олександр Дмітрієв "Тихоход", який представлявся радником командувача Олександра Павлюка, без повноважень віддавав накази, принижував та погрожував, передають Патріоти України.

Про це пишуть бійці, які підготували звернення до командування. Сам же Дмітрієв заперечив звинувачення і прокоментував інцидент hromadske.

Військові оприлюднили запис, на якому нібито говорить Олександр Дмітрієв.

На відео Дмітрієв нібито говорить про бойовий наказ, проте чоловік, з яким він говорив, на вказівки "Тихохода" стверджував, що не чув цих слів.

"Я, бл**ь, кажу, ти за**ав мене. Я тобі батько, чи що, бл**ь. Чи ти синочок мені, що я повинен постійно лояльно з тобою говорити. Ти совість май, бл**ь. Що це за ху**я, за соплі, бл**ь?.. Та ти за**ав мене. Я тебе, бл**ь, вмовляю. Розумієш? Я по-людськи з вами говорю, бл**ь. Ти думаєш, я не вмію ламати чи робити через коліно, нах*й? Розмова закінчена", — каже Дмітрієв.

У підрозділі кажуть, що командир роти представляв Дмітрієва як людину, яка нібито "вирішує питання" з командуванням. Він, зокрема, із цивільним Сергієм Жуком "незаконно та самовільно" зайшли у приміщення режимного військово обʼєкту, де перебував особовий склад, зброя та техніка роти. За словами бійця підрозділу з позивним Чех, "Тихоход" почав ставити задачі та роздавати вказівки щодо переміщення особового складу "Асгарду".

Він стверджував, що ніби наділений повноваженням від командування Сухопутних військ та ЗСУ.

"Хоча юридично це є неможливим, оскільки тільки командир має право віддавати накази", — розповів військовий.

Він також розповів, що бійці відмовилися його слухати, а він "почав лаятися, принижуючи бійців та відкрито погрожуючи їм".

Військові підготували звернення до командування полку, командування Генштабу, командування Сухопутних військ та верховного головнокомандувача Володимира Зеленського з проханням унеможливити подібні ситуації у війську.

"Ніхто не має права принижувати честь та гідність воїнів, які борються за незалежність України ні за законом, ні за кодексом військової честі. Ганебна поведінка Дмітрієва Олександра є не припустимою", — наголосив Чех.

Своєю чергою Дмітрієв назвав звинувачення "провокацією, яка давно спрогнозована".

В коментарі виданню hromadske Дмітрієв заявив, що наказів не було і не могло бути.

За його словами, буде розслідування, а ситуацію коментуватимуть офіційні джерела.

Загрожує довічне ув'язнення: СБУ та поліція затримали групу підлітків, які палили обʼєкти Укрзалізниці

понеділок, 14 жовтень 2024, 14:15

СБУ й Нацполіція затримали групу неповнолітніх, які в Чернігівській області підпалювали релейні шафи Укрзалізниці на замовлення росіян. Фігурантам загрожує довічне увʼязнення. Про це повідомила Служба безпеки України, передають Патріоти України. Відпов...

"Всі наші вже у Польщі?": Хливнюк підтримав вуличного музиканта, який співав пісню "Бумбокс", але є нюанс (відео)

понеділок, 14 жовтень 2024, 13:52

Соліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк підійшов до вуличного музиканта, що грав пісню його гурту і привітав його. Відповідне відео з'явилося на сторінці користувачаХ FreelФріл, передають Патріоти України. "Вуличний музикант виконував пісню Бумбокса "Тві...