"Я тоже украинка!": Мережу обурив інцидент у потязі із російськомовною дівчинкою

Ситуація із російськомовними київськими дітьми та їхніми батьками – дуже сумна.

Українська журналістка Нонна Стефанова розповіла в мережі історію про те, як у потязі до її сина підійшла російськомовна дівчинка із України, яка не знала рідної мови. Користувачів обурила така ситуація, вони почали коментувати пост і розповідати про схожі випадки. Про це Стефанова написала на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що їхала потягом “Перемишиль-Київ” зі Львова у столицю, передають Патріоти України.

За її словами, з її сином Аскольдом познайомилась дівчинка, яка розмовляла російською мовою і була розгублена, почувши українську. “Вона з Києва. Звідки їде – я не питала. Говорити сама українською – не вміє, це теж помітно. Питає нас: "А вы в Украину едете? А вы из Украины?"... "А я тоже, тоже, украинка!" – говорить мені ця дитина, якось навіть трохи розпачливо", – прокоментувала журналістка.

Стефанову обурило те, що дівчинка не знала ані слова українською. На її думку, ситуація із російськомовними київськими дітьми та їхніми батьками – дуже сумна. “А найгірша біда – з батьками і родичами діток, які говорять українською, а на вулицях переходять на російську слухаючи шкідливі міфи про "воспитанно говорить на языке собеседника" – це така дієва мантра ФСБ, яку треба викорінювати”, – написала вона і додала, що вчить свого сина у будь-якій ситуації розмовляти рідною мовою.

У мережі почали обурено коментувати пост та розповідати про схожі випадки. “Нонночка, повністю з тобою згідна і тебе підтримую!!! Ми в Одесі зіткнулись з тією ж проблемою…”, “...Реально бісить, це прямий результат державної політики: школа державна, робоча мова в ній – державна, а діти, які там щодня по 6 годин упродовж 8 років – не можуть 5 слів до купи скласти…”, “От ще що цікаво, я, народившись і живучи в Києві, в дитинстві ніколи не переходила на російську чомусь. І ніколи не відчувала якогось конфлікту на мовному ґрунті. Так це був СРСР. Чому ж у незалежній Україні діти з україномовних сімей так часто стали переходити на російську? Не розумію”, – написали користувачі.

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...