"Я вас прокляну всіх, до диявола пошлю!": Митрополит УПЦ МП, який влаштував "покатушки" в Черкасах, погрожував журналістам (відео)

У Черкасах священники УПЦ МП у зв'язку з пандемією коронавірусу влаштували освячення вулиць на кузові пікапа. Журналіст подзвонив митрополиту Черкаському і Канівському Софронію (Дмитруку) й повідомив, що церковники у такий спосіб порушили ПДР. У відповідь митрополит почав йому погрожувати та проклинати. Відповідне відео Валентин Чернявський опублікував на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Він показав, як представники МП пересувалися містом на яскравому помаранчевому авто, стоячи в кузові. Разом із дорослими там перебувала дитина. Представившись патрульним, Чернявський сказав церковнику, що в розпорядженні поліції є відео, де зафіксовано порушення. "Ви щось мені пред'являєте? То я з вами розберуся! Я знаю правила не гірше вашого... Чим ви там займаєтеся?" – почав обурюватися Софроній. Він заявив, що подзвонить начальнику поліції.

Як сказав він, представники церкви "виїхали за його благословенням і освятили всі Черкаси, щоб не було тієї зарази". "Атеїсти! Богоборці! Я вас прокляну всіх, якщо ви хочете. Я вас відставлю і до диявола пошлю!" – кричав митрополит. Він стверджував, що в кузові нібито не було дитини. Однак відео доводить протилежне. За словами митрополита, він, "слава богу, має право" проклинати інших. "Всіх атеїстів і богоборців. Я маю право це робити", – стверджував служитель УПЦ МП.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...