"Я вважаю Україну просто своєю Батьківщиною. Мені дуже подобається тут жити": У Житомирі затримали кіборга ДАП... для видачі в Росію

У Житомирі поліція затримала добровольця "Правого сектора" Леоніда Чемоданова ("Зельоного"), який воював у донецькому аеропорту. Його нібито планують екстрадувати до Росії, громадянином якої він є. Про інцидент повідомив на своїй сторінці у Facebook адвокат Віталій Коломієць. Він зауважив, що окрім ДАП, Герой також брав участь у боях за Піски, передають Патріоти України.

"Зельоний" з літа 2014 на війні в складі ДУК ПС, отримав поранення в ДАП. У Житомирі не чули про пряму заборону екстрадиції ветеранів у РФ та її держави-сателіти", – обурився Коломієць.

Адвокат уточнив, що в Росії є заочне рішення 2009 року щодо ув'язнення Чемоданова на п'ять років. Також йому інкримінують в'їзд в Україну 11 років тому за іншими документами. Юрист зазначив, що вирушив у Житомир, аби розібратися у ситуації.

Раніше "Цензор.НЕТ" писав, що Чемоданов є уродженцем Псковської області РФ, однак він уже давно переїхав до України. "До переїзду в Україні не бував. І, чесно кажучи, думав, що їду до цієї країни лише на деякий час... Але я полюбив Україну. Тут є дух свободи, є взаєморозуміння та людська підтримка, є доброта. Я згоден з героєм фільму "В бій ідуть тільки "старики", запам’ятав вираз звідти про Україну: "... Здесь и воздух другой, и дышится по-другому". Україна та Росія – це не просто дві різні країни. Це дві різні планети. І я вважаю Україну просто своєю Батьківщиною. Мені дуже подобається тут жити", – говорив захисник.

"Коли почалися бойові дії на сході, я вирішив іти захищати свою Батьківщину. Тому, що я – чоловік. Кожен чоловік має захищати свій дім, якщо нападають вороги. Навіть якщо ці вороги – його колишні співгромадяни. Я – противник путінського режиму", – відверто казав Чемоданов.

За словами воїна, після початку російської агресії він одразу ж звернувся до житомирського військкомату, але там йому категорично відмовили, сказавши, що громадянин іншої країни не може служити у ЗСУ. "Альтернативи не було – залишалося лише йти добровольцем. І я пішов до лав "Правого сектору". Повернутися у РФ для мене – це загроза і свободі, і життю. У Росії "Правий сектор" – це терористична організація. Мене заарештують, посадять і вб’ють у в’язниці. У Росії навіть за слова "Слава Україні!" можна отримати термін. Це – поліцейська держава. У ній нічого не змінилося – від сталінської до путінської. Повертатися у РФ я не можу і не хочу", – зазначав наприкінці 2020 року боєць-доброволець.

У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

четвер, 18 квітень 2024, 12:52

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України. Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціал...

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...