"Я виходив разом з людьми": Новопризначений начальник Генштабу Хомчак розповів про трагічні бої за Іловайськ

Новопризначений начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, про що шкодує після проведення операції в Іловайську, під час якої загинуло багато українських бійців.

“Я шкодую про одне: що при виході з Іловайську загинуло стільки людей. У мене теж була можливість загинути, тому, щоб про мене “чорне” не говорили, я виходив разом з тими людьми, з тими бійцями добровольчих батальйонів і я залишився живий. І якщо Бог зберіг мені життя, то я повинен покласти своє життя для того, щоб змінити в армії все, що можна, для того, щоб люди не гинули”, – сказав він журналістам.

Після цих слів Хомчак запропонував повернутися до питання про Іловайськ після того, як завершиться розслідування Генеральної прокуратури.

“Ви повинні розуміти, що справа секретна. Я людина, яка допущена до військової таємниці. І я не можу розголошувати … я б хотів би розповісти. Я все розповів парламентській слідчій комісії, Генпрокуратурі. Як все розсекретиться, я розповім усім”, – зазначив він.

На питання, яка його позиція щодо розслідування бою в Іловайську, Хомчак відповів, що потрібно «довести справу до кінця і без упередження називати всі речі своїми іменами»

«Тому що для мене не закінчиться той бій, поки не буде відома доля кожного бійця, який там зник або загинув. Він не закінчиться для мене, але мені з цим жити. Але я знаю, що мені не соромно нікому дивитися в очі – ні батькам загиблих, ні тим, хто зі мною вийшов, ні тим, хто був поранений. Нікого не було зраджено і я був до останнього разом з ними. Хоча я там не повинен був би бути по всім військовим канонами», – сказав начальник Генштабу.

Нагадаємо, генерал-лейтенант Руслан Хомчак командував операцією в Іловайську. ТСК Верховної Ради встановила, що наказ про вихід українських військових з Іловайська дав саме він.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...