"Я загинув": Мережу "розбурхала" сповідь захисника ДАПу (фото)

У мережі розповіли історію українського воїна-десантника, який загинув у березні 2015 року під час оборони Донецького аеропорту на Донбасі. Його ім'я - Максим Ридзанич. Його сповідь від першої особи опублікував на сторінці в Facebook Кирило Недря, повідомляють Патріоти України.

"Я - Макс Ридзанич. І я - десантник! Саме наш десантник! Той, який любить наше небо і нашу землю, так красиво простягнуту знизу... Так... Я її дуже любив і люблю. І я... загинув. Загинув у холодному березні 15-го під ДАПом... Вже не нашим... Але настільки нашим, що важко собі уявити ще більш наш клаптик землі... Я - загинув... Але перед цим я зробив все, що б хоча б на кілька днів продовжити існування нашого ДАПа на карті... І вдалося! Вдалося... Але, як це забули... або, може, й не згадували. А знаєте як воно бачити цифру 2-4-2, коли знаєш, що ще твої два, до 2-4-4, хто просто проігнорував... А знаєте скільки коштували ці два дні? Ех... ви нічого не знаєте...", - цитує слова воїна Кирило Недря.

У сповіді бійця АТО відчувається біль і смуток за те, що люди забувають подвиги, зроблені військовими на Донбасі. Також він бажає українцям мирного неба і не забувати тих, хто бореться за те, що б ви могли бачити це небо.

"А інші, ті хто в таких же блакитних беретах воювали проти нас, робили все для того, щоб цих двох днів не було... А ви, як самі від них і відмовилися...
А це ж, ви ще навіть не говорили... Не говорили з тими, кому "треба поговорити"...Неба Вам.., земляки. Неба. Чистого і свого. І щоб у тому небі, ви регулярно бачили очі тих, хто заради одного дня, години чи хвилини, існування вас на вашій же землі, віддав себе у вічність...Пам'ять і Честь, ВДВ...", - закінчується історія десантника.

Ця сповідь збентежила українців і вони описали свої емоції в коментарях під постом.

  • Як завжди, влучно і сильно!!! Хоча, водночас, боляче це все і... сумно...
  • Чесність, гідність, справедливість і самовідданість наразі - велика рідкість!!! Альо я і наші з Максимом діти можемо пишатися тим, що знаємо таких Людей - хоча деякі з них вже давно несуть варту в Небесному війську... Від усього серця дякую Вам!!!
  • Тільки б не знищили армію. При новій владі армія відійшла на задній план, а про героїв по тб ні слова.
  • Героям Слава!
  • Слава тим, хто у всі часи йшов за Батьківщину в бій. Честь маю.

На близькій до Землі планеті може існувати життя: Вчені заявили про сенсаційне відкриття

понеділок, 29 квітень 2024, 7:30

Астрономи припускають, що на відносно близькій до нас суперземлі під назвою К2-18b може існувати позаземне життя. Виявлену там органічну сполуку можуть виробляти тільки живі організми, вважають учені. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України...

Новий закон про мобілізацію скоро вступить у силу: Які обов'язки будуть у чоловіків віком 18-60 років

понеділок, 29 квітень 2024, 7:24

Верховна Рада 11 квітня ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію в Україні. Закон уже підписав президент Володимир Зеленський. Він набуде чинності 18 травня 2024 року, передають Патріоти України. Як розповіли в Міністерстві оборони, відповідно до...