"Я жив лише на 20%": Де зараз український комік Антон Лірник, який до повномасштабного вторгнення жив у Москві

Антон Лірник - український комік, учасник "Дуету імені Чехова", створений разом із Андрієм Молочним, який кілька років тому переїхав до Москви і оскандалився своїми заявами про "натовп фашистів" у Києві. Після 2014 року шоумен активно знімався у Росії, а також будував кар'єру в Україні. Де зараз зірка "Ліги сміху" і що говорить про війну - далі у матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Антон Лірник народився у Кіровограді (нині Кропивницький). Закінчивши школу, вступив до місцевого педагогічного університету на факультет журналістики. Провчившись два курси, перейшов до іншого вишу, де опановував професію філолога. У рідному місті Лірник брав участь у команді КВК "Гольфстрім" та працював на місцевих телеканалах.

У 2000 році комік переїхав до Києва. У столиці Антон почав працювати на радіостанціях, вести авторську програму на телеканалі "Інтер" та писати сценарії для фільмів. У 2003 році приєднався до команди КВК "Аляска". Там Антон Лірник познайомився з Андрієм Молочним, з яким у 2006 році створив комедійний проект "Дует імені Чехова".

Лірник брав участь у створенні української версії популярного російського стендап-шоу Comedy Club. Потім у складі Comedy Club Ukraine виступав разом із Молочним. У цей час комік працював над сценаріями українського комедійного серіалу "Таксі", а також займався його продюсуванням.

Після початку Росією війни на Донбасі та анексії Криму разом із Андрієм Молочним продовжував активно виступати в країні-агресорці на корпоративах та в московському Comedy Club.

Також він не припиняв будувати кар'єру в Україні. У 2015 році Лірник приєднався до складу журі гумористичного шоу "Ліга сміху", де займав там суддівське крісло два роки. Окрім цього разом із Дядею Жорою вів івенти в українських містах та паралельно знімався у російських проектах.

На момент повномасштабного вторгнення Лірник перебував у Росії. 24 лютого 2022 року комік опублікував картинку із закликом зупинити війну, а в березні того ж року викликав негативний резонанс зверненням до Путіна.

"Володимире Володимировичу, я звертаюся до вас, бо тільки ви можете допомогти. У багатьох українських містах – гуманітарна катастрофа. Я говорю конкретно про маленьке місто Волноваха, це місто на сході України. Там люди перебувають у смертельній небезпеці жінки, діти, мирні жителі. Українська сторона готова зробити зелений коридор, але потрібна згода ДНР. Я прошу вас допомогти з цим", - написав шоумен.

Це звернення обурило українців, у тому числі його колег в Україні. Катя Осадча тоді написала: "А зупинити війну? Таке на думку не спало? Давайте відвеземо дітей і далі продовжимо знищувати Україну? Антон Лірник, сподіваюся, що ми ніколи не зустрінемося, інакше я за себе просто не ручаюся".

У червні 2022-го Антон Лірник виступав у Туреччині з "хорошими росіянами" та говорив, що кошти від концертів передавав до фонду допомоги українським дітям, які постраждали від війни.

Вже у вересні Лірник був помічений разом із путіністкою Ольгою Бузовою та зрадниками Сергієм Писаренком і Євгеном Нікішиним на лайнері для російських туристів, який курсує із Сочі в Туреччину.

На початку 2023 року комік заявив, що переїхав до Туреччини, а у серпні привітав українців із Днем Незалежності. "Минулого року я жив не те, що неповним життям, а на 20%. Решту займали переживання за сім'ю, близьких, друзів та всю мою країну. Путінська війна не просто вбиває людей, вона щодня потроху вбиває душі тих, що залишилися живими. Але я вчуся із цим боротися", - писав тоді Лірник.

Зараз Антон Лірник їздить з гастролями Європою, де виступає зі стендапами російською, оскільки, за його словами, така його аудиторія. Але запевняв, що в майбутньому у нього з'явиться контент й українською.

В Україні у Лірника живе колишня дружина Лєра Бородіна, співзасновниця мережі салонів у Києві, та їхня донька Софія. Бізнеследі розповідала, що з нею комік зв'язувався у квітні 2022 року, а дитині дзвонив частіше. Згодом їхній зв'язок обірвався.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...