"Я знав, що росіяни гвалтують мирних жителів просто для розваги": Доброволець зі США пояснив, чому воював за Україну й планує продовжити в майбутньому

Каліфорнієць Метью Семпсон, ветеран війни в Іраку та Афганістані, майже два роки провів на полі бою в Україні як доброволець. Він розповів, що до початку повномасштабного вторгнення майже нічого не знав про Україну, проте знав, на що здатна країна-агресор Росія. Про те, що спонукало його захищати країну, з якою він не мав жодних зв'язків до війни, Семпсон розповів в інтерв'ю "Голосу Америки", передають Патріоти України.

Каліфорнієць також розповів про пропаганду, яку поширює Росія всередині США, щоб підірвати довіру до України. "Коли сталося вторгнення, моя перша думка була, що ця війна дуже швидко закінчиться, тож зараз я дуже розчарований. Я дійсно нічого не знав про Україну. Але я досить добре знаю Росію, я вивчав її майже 20 років як ворога номер один для Америки. І я знаю, що коли вони вторгаються в країну, для них нормально ґвалтувати та вбивати мирних жителів просто для розваги. Тож я знав, що це буде дуже жахливо для країни, куди вони вторгаються. І це було те, що глибоко вразило моє серце. Я відразу зрозумів, що хочу чимось допомогти", – розповів Метью.

Тому він вирішив приєднатися до міжнародного легіону при ГУР. Військовий став одним із командирів взводу, виконував завдання снайпера та медика. Під час бойових дій Метью зрозумів, що війна буде тривати довше, ніж він очікував, зокрема, через затримки з озброєнням від Заходу.

Метью також зазначив, що російська пропаганда проникає із загрозливою швидкістю і в Сполучені Штати Америки. Зокрема, окупанти намагаються підірвати довіру країн-партнерів до української влади, щоб припинити постачання західної зброї.

"У мене багато людей запитують – як ти думаєш, Зеленський забрав багато із цих грошей собі? І я пояснюю, по-перше, це майже ніколи не надається готівкою. По-друге, існує величезний нагляд із боку Заходу, особливо США, які виділяють кошти", – заявив він.

У лютому 2024 року Метью вирішив повернутися до США, щоб доносити до американців більше інформації про Україну. Ветеран також розповів, що планував провідати хвору матір, але спізнився і не встиг побачити її живою. Військовий додав, що не шкодує про проведений в Україні час та планує повернутися на фронт знову. Попри те, що війна затягнулася, його віра в перемогу така сама міцна, як і на початку.

Джерело: Обозреватель

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Оце так "миролюбні створіння"! Група косаток потопила 15-метрову яхту біля Марокко

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:30

Хоча косатки зазвичай миролюбні, за останні роки фіксували численні випадки, коли ці створення атакували судна. Цього тижня невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту в водах Марокко в Гібралтарській протоці. За даними морської рятувальної служ...