Ядерна зима триватиме мінімум 7 років: Вчені назвали страшні наслідки війни між США і РФ

За оцінками Давида Денкенбергера з Університету Аляски в Фербенксі (США), через 5 років на Землі в кращому випадку виживе 10% населення.

У разі застосування ядерної зброї в Третій світовій війні т.зв. ядерна зима триватиме мінімум 7 років, що зробить неможливим ведення сільського господарства і призведе до масового голоду. Про це йдеться в дослідженні групи кліматологів під керівництвом Джошуа Коупа з Ратгерського університету (Нью Джерсі), передають Патріоти України із посиланням на KP.RU.

Вчені вирішили встановити, що станеться з екологією планети, якщо між США та Росією розв'яжеться війна. Вони змоделювали наслідки ядерних ударів у сучасній версії Кліматичній моделі атмосферного спільноти Землі, яка охоплює діапазон від поверхні до висоти в 140 кілометрів.

Вчені підкреслили, що ядерна зброя в найперше націлена на військові та промислові центри, які розташовуються в міських кварталах. Це райони з підвищеним паливним навантаженням, і враховуючи, що 35% енергії атомної бомби виділяється у вигляді тепла, міста вигорятимуть дотла.

Пожежі в місцях удару перекинуться на лісові масиви і будуть бушувати на планеті протягом декількох тижнів. За цей час в атмосферу буде викинуто 147 мільйонів тонн сажі, яка підніметься в стратосферу і закриє Землю від сонячних променів мінімум на 7 років.

Хмари попелу будуть ізольовані від тропосферних опадів, що продовжить їх існування - Землі знадобиться ще 3 роки, щоб освітленість поверхні повернулася до нормальних значень. На час ядерної зими середньорічні температури на планеті знизяться на 9 градусів за Цельсієм, що знищить більшість сільськогосподарських культур і призведе до нестачі їжі. У таких умовах, за оцінками Давида Денкенбергера з Університету Аляски в Фербенксі (США), через 5 років на Землі в кращому випадку виживе 10% населення.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...