Українцям розповіли, як безкоштовно обстежитися на рак (повний список процедур)

В Україні можна безкоштовно отримати обстеження і перевіритися на онкологічні захворювання, передають Патріоти України.

Національна служба здоров'я України уклала договори з медичними установами та частину обстежень можна зробити абсолютно безкоштовно. Єдине, що потрібно пацієнтові – мати направлення від свого сімейного або іншого лікаря, а також вибрати клініку, яка входить в список НСЖУ.

Як наголошує на своїй сторінці в Facebook Уляна Супрун, тільки рання діагностика підвищує шанси перемогти онкологію. Вона назвала програми, за якими обстеження для українців абсолютно безкоштовні, через те, що їх оплачує Національна служба здоров'я України.

1. Мамографія грудних залоз (для ранньої діагностики раку грудей)

2. Гістероскопія (діагностика раку матки та шийки матки)

3. Езофагогастродуоденоскопія (діагностика раку шлунка та стравоходу)

4. Колоноскопія (діагностика раку товстої кишки)

5. Цистоскопія (діагностика раку простати та сечового міхура)

6. Бронхоскопія (діагностика раку легенів)

Як зазначила Супрун, НСЖУ в цих обстеженнях оплачує: проведення дослідження та забезпечення анестезії за необхідності, гістологічне дослідження матеріалу, який взято у пацієнта під час дослідження, аналіз та опис результатів дослідження.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...