Як діяти, якщо працівники ТЦК примушують пройти до військкомату або до відділку поліції - пояснення адвоката

Якщо до українців на вулиці підходять працівники ТЦК та пропонують проїхати до військкомату чи відділку поліції, у них потрібно запитувати: це затримання чи доставлення. Оскільки це два різні поняття: як за формою, так і по суті. Про це заявив адвокат Роман Сімутін, передають Патріоти України.

“Доставлення - це добровільне супроводження громадянина до ТЦК або відділку. Затримання - це процесуальна дія зі складанням протоколу, викликом адвоката, повідомленням родичів і обмежується часовими рамками - не більше, ніж на три години, стаття 263 КУпАП. Тобто після пред'явлення вимоги проїхати до ТЦК необхідно запитати - це затримання чи доставлення? Якщо працівник ТЦК повідомляє, що доставлення, тоді ви самі маєте право вирішувати - їхати чи ні”, - наголосив адвокат.

За його словами, якщо ж мова йде про затримання, тоді негайно чітко та ввічливо треба повідомити працівнику поліції про необхідність виконати та забезпечити ряд законних вимог. Нагадаємо, що працівники ТЦК не будуть затримувати військовозобов’язаних, які вчасно оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, як це передбачає закон.

За 30 метрів від берега упав з надувного матраца: На Львівщині трагічно загинув 22-річний хлопець

понеділок, 22 липень 2024, 14:39

Хлопець плавав на надувному матраці та впав у воду Про це повідомила Центральна рятувально-водолазна служба Львівської області, передають Патріоти України. Трагедія сталася у селі Мужиловичі Яворівського району. Відомо, що ввечері 19 липня хлопець плав...

Якщо дані у "Резерв+" та "Оберіг" не збігаються: У ТЦК дали пояснення і попередили про порушення

понеділок, 22 липень 2024, 14:00

Якщо після оновлення персональних даних інформація в мобільному застосунку "Резерв+" та базі даних "Оберіг" не збігається, за це передбачено адміністративне покарання. Крім того, у такому разі військово-обліковий документ вважається недійсним, передают...