Як електронні сигарети вбивають своїх власників: Австралійські вчені зробили нове відкриття

​Вже доведено, що електронні сигарети шкодять не менше, ніж звичайні. Вони знижують імунітет, викликають окислювальні процеси в організмі.

Нещодавно австралійські вчені заявили, що випаровування рідин для вейпів руйнують клітини легенів. Фахівці з університету і Королівського госпіталю Аделаїди прийшли до такого висновку після перевірки токсичності різних марок рідких заправок для електронних сигарет, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як виявилося, навіть ті рідини, які не містили нікотину, приводили до загибелі епітеліальних клітин, що вистилають дихальні шляхи.
Експерти стурбовані тим, що виробники не вказують склад рідин (крім наявності або відсутності нікотину), оскільки немає закону, що зобов'язує це робити. Найчастіше в них входить пропіленгліколь - речовина, яка міститься в багатьох продуктах побутової хімії. Також в рідинах є гліцерин. Поки науково не доведено, що відбувається при його згоранні. Але зате давно відомо, що ароматизатори можуть викликати алергію.
Тому припустити шкоду ароматів для організму в цілому складно. Однак іноді куріння електронних сигарет призводить до серйозних наслідків.

Наприклад, у Вісконсині (США) люди потрапили до лікарні з важкими ушкодженнями легенів, викликаними використанням вейпа. Одного постраждалого довелося навіть ввести в штучну кому. Після цих випадків уряд Індії ввів заборону на продаж, виробництво, імпорт і рекламу електронних сигарет в своїй країні.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...