Як козаки злочинців судили (дослідження)

Автор розглядає появу судів в козацькій Україні, аналізує склад суду, обов'язки його членів, компетенцію суду, роль возних і адвокатів.

Презентували книгу професора Полтавського національного педуніверситету ім. В. Короленка Юрія Волошина "Козацька феміда: ґродське судочинство в Гетьманщині", передають Патріоти України з посиланням на Новини Полтавщини.

"Гетьманщина мала унікальну правову культуру ще до того, як Катерина ІІ почала запроваджувати просвітницькі реформи. Є великі дискусії довкола того, як прижилися ці зміни у старій Україні. Щоправда, судова реформа в Гетьманщині зробила роботу судів трохи чіткішою. Але все це базується на ІІІ Литовському Статуті, праві, на яке спиралися так звані руські воєводства Речі Посполитої", - розповів автор.

Автор розглядає появу судів в козацькій Україні, аналізує склад суду, обов'язки його членів, компетенцію суду, роль возних і адвокатів.

Видання складається із двох частин – власне дослідницької й археографічної.

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...