Як легко перенести магнітні бурі: Медики дали найбільш ефективні поради для метеозалежних

Магнітні бурі у жовтні були настільки сильними, що на головні болі та погіршення самопочуття скаржилися навіть ті, хто не має схильності до метеозалежності, передають Патріоти України.

За даними фахівців листопад також стане дуже складним місяцем і очікується не менше 7 геомагнітних сплесків, один з яких буде затяжним і дуже сильним. Як швидко впоратися з погіршенням самопочуття, розповіли у виданні The Lime.

Магнітні бурі у листопаді очікуються 1, 7, 16, 21, 24 і 25 листопада. Сильна геомагнітна активність прогнозується в період з 17 по 22 листопада і її пік очікується 21 листопада.

Практично кожна людина на планеті стикалася з тим, що самопочуття погіршувалося без всякої видимої на те причини. Це може бути занепад сил, головний біль, депресія, стрибки артеріального тиску, безсоння або сонливість, пригніченість і навіть погіршення настрою.

Фахівці стверджують, що спалахи в областях темних плям Сонця здатні мати вплив на людей. В космос падають частинки плазми, які на величезній швидкості мчать до інших планет. А коли вони досягають атмосфери Землі, то стають причиною геомагнітних коливань.

Тільки 10% населення Землі є метеочутливими та метеозалежними. Однак у дні сильних спалахів погіршення самопочуття або зміну в поведінці можна помітити навіть у маленьких дітей і цілком здорових дорослих.

Щоб пережити небезпечні дні максимально легко і без дискомфорту, фахівці радять:

  • За кілька днів до магнітних бур і під час них добре висипатися, більше відпочивати та гуляти на свіжому повітрі, не братися за важку або монотонну роботу, а також максимально уникати будь-яких напружених ситуацій і конфліктів.
  • Пити воду у великій кількості, виключити з раціону жирну, гостру, смажену і солону їжу, алкоголь. В раціоні повинно бути більше здорових і легких продуктів, які не будуть перевантажувати організм.
  • Якщо є хронічні захворювання серцево-судинної системи, то всі необхідні ліки повинні бути під рукою. Також полегшить стан допоможуть трав'яні чаї з ромашкою, мелісою, настоянки з пустирником, валеріаною і шавлією.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...