Як наркотики спотворюють людей: У мережі показали фото до і після

Наркотики чинять негативний вплив на здоров'я і можуть змінити зовнішність людини всього за рік, повідомляють Патріоти України.

Інформаційний центр Drug Abuse показа людей, які були заарештовані за зберігання та вживання наркотичних речовин.

Фотографії демонструють зміни, які відбулися з людьми за 12 місяців вживання метамфетаміну, героїну, кокаїну і марихуани.

Потужним стимулятором є кокаїн, він вражає центральну нервову систему (ЦНС), змушуючи серце і мозок працювати швидше. Його зовнішні ефекти менш очевидні, ніж інших препаратів, проте він негативно впливає на кишечник і серце.

Героїн відомий протилежним впливом на ЦНС, він уповільнює серцебиття. Крім того, викликає найпомітніші фізичні зміни в зовнішності людини, яка його вживає - на обличчі і губах виникають виразки, з'являється хвороблива блідість, знижується вага.

Вживання героїну

Метамфетамін викликає безсоння, почервоніння очей, втрату апетиту і гниття зубів, свербіж шкіри. Також від нього страждають нирки, легені і мозок.

Вживання метамфетаміну

Згідно зі статистикою МОЗ, в Україні 346 тисяч осіб, серед яких молоді люди працездатного віку, вживають ін'єкційні наркотики.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...