Як насправді роблять популярні різдвяні льодяники, котрі мільярдами продають на свята по всьому світові

льодяники

Став відомий легендарний рецепт виготовлення популярних льодяників

Основою всім відомих солодощів є цукор, кукурудзяний сироп та ароматизатор, які необхідно змішати і варити.

Цукерки стали синонімом Різдва: барвисті солодощі можна побачити всюди — від листівок і пакувального паперу до фільмів у святковий період. Але спочатку вони з'явилися як прості білі солодкі палички, які були популярними європейськими ласощами. Але вже в 1600-х роках німецький кондитер надав льодяникам тієї форми, яку ми бачимо сьогодні, — тоді він хотів піднести дітям що-небудь, що зробить їх щасливими під час довгих церковних служб на Різдво. Про це повідомляє видання Мirror.

"Тільки у Сполучених Штатах щороку виробляється близько 2 мільярдів льодяників", — ідеться в джерелі.

Але це не означає, що компанії, які їх виробляють, більшу частину року відпочивають. Натомість, вони зайняті цілий рік, щоб задовольнити величезний попит, який виникне у святковий сезон.

Незважаючи на барвистий дизайн і довгу, мінливу історію солодких ласощів, інгредієнти залишилися колишніми.

Цукор також є основою льодяника, поряд із кукурудзяним сиропом, який робить льодяники блискучішими, і м'ятною олією або штучними ароматизаторами, які використовуються для створення спеціального смаку. Експерти пояснюють, що виготовлення самих "паличок" із цих трьох інгредієнтів є "чарівним процесом".

У величезних мідних котлах кукурудзяний сироп, цукор і воду нагрівають доти, доки не утворяться тверді нитки. Щойно ця температура досягається, суміш поміщають на охолоджувальний стіл, а потім розділяють на дві частини. Одна буде пофарбована харчовим барвником, а інша — змішана з ароматизатором м'ятної олії. Потім незабарвлену м'ятну частину надягають на гачок, щоб вона "провітрилася" і стала непрозорою.

Пофарбовану в червоний колір масу перед укладанням на білу перетворюють на "довгі тонкі мотузки". Потім за допомогою спеціального апарату розрізають кожну частину на потрібну довжину і згинають один кінець у формі тростини. Потім їх охолоджують, щоб вони затверділи і зберегли цю класичну святкову форму.

Після цього кожен шматок льодяника упаковується, і обладнання фабрики здатне виконувати цю роботу тисячі разів на годину — щоб до свят було достатньо льодяників для всіх, хто захоче.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...