Як не набрати зайвих кілограмів під час свят: ТОП-7 корисних порад

Новорічні свята - це час, коли можна відпочити, але через лінивий відпочинок і калорійні страви легко набрати зайві кілограми, яких потім так важко позбутися. Але цього можна не допустити, потрібно лише дотримуватися порад та рекомендацій - і ваші свята залишать купу приємних спогадів, а не сантиметрів у талії, передають Патріоти України.

1. Контролюйте кількість калорій, які ви їсте

Якщо за новорічним столом ви віддасте перевагу овочевим салатам, ви побачите, що з'їсти зайвого просто не вийде. Але і на одних салатах ви довго не протягнете. Тому рахуйте калорії.

2. Включайте в раціон білки

Білки – головний "будівельник" нашого тіла і, в першу чергу, міцних, сильних м'язів, щасливі власники яких практично ніколи не стикаються з проблемою зайвої ваги. Тому їжте нежирне м'ясо, рибу, морепродукти, яйця.

3. Зменшуйте порції

Їжте дуже маленькими порціями, адже коли ви їсте важкі та великі страви, вашому організму важко перетравлювати їжу, а шлунок буквально збільшується в розмірі. Тому їжте порції в долоньку: так навіть найкалорійніші страви навряд чи зможуть зашкодити вам або вашій талії.

4. Алкоголь - по мінімуму

Запам'ятайте, алкоголь змушує нас завжди з'їдати більше, втрачаючи міру в їжі. Тому випийте кілька келихів шампанського. Але якщо застілля не обійдеться без випивки, обов'язково пийте багато води: так ви зможете уникнути сп'яніння і заодно переїдання.

5. Фізичні навантаження

Фізичні вправи сприяють прискоренню обміну речовин, а швидкий метаболізм – ключовий фактор у підтримці витонченої фігури. Повірте, ваше тіло і навіть розум будуть весь наступний рік безмежно вдячні за те, що ви перебороли свою лінь та вчасно згадали про здоровий спосіб життя.

6. Пийте багато води

Приблизно 6-8 склянок чистої негазованої води в день – обов'язковий мінімум, особливо у свята, коли ми їмо багато солоної їжі та вживаємо алкоголь. Випиваючи достатню кількість води, ми завжди виглядаємо свіжими й бадьорими.

7. Насолоджуйтеся їжею

Спробуйте їсти як мінімум двадцять хвилин – це допоможе вам відчути, коли потрібно зупинитися.

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...