Як перевіритися на коронавірус в Україні: У МОЗ дали роз'яснення

У Міністерстві охорони здоров'я України дали поради, що робити громадянам, які виявили у себе симптоми, схожі на коронавірус COVID-2019. Перш за все необхідно звернутися до сімейного лікаря, передають Патріоти України.

У відомстві описали як виглядає перевірка на коронавірус в Україні. У людини беруть перший аналіз в лікарні, куди її привезли. Там її перевіряють на всі види гострих респіраторних інфекцій. Якщо їх не знаходять, матеріали передають до обласної лабораторії. Якщо і там немає результатів, аналіз передають до Києва.

У МОЗ зазначили, що тільки у столиці є тести на коронавірус. У вівторок, 10 березня, Україна отримає нову партію тестів. В аптеці їх купити поки неможливо.

Також в міністерстві додали, що для прийому пацієнтів з коронавірусом визначені госпітальні бази в кожному регіоні країни.

За словами керівника прес-служби КМДА Наталії Вишневської, в київських лікарнях є спеціальні інфекційні відділення з боксами, які відповідають необхідним вимогам. Це три загальні лікарні, а також три дитячі.

Карта поширення коронавірусу у світі:

Як повідомляв OBOZREVATEL, міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що Всесвітня організація охорони здоров'я надала країні 30 наборів реагентів. Вони містять близько 3000 реакцій, чого вистачить, щоб перевірити більше 900 людей.

Нагадаємо, що за в Україні поки немає жодного пацієнта, зараженого коронавірусом, однак ця інфекція поширюється в Італії та Чехії, де перебуває багато українців.

Ти ще не читаєш наш Telegram? А даремно! Підписуйся

Читайте всі новини по темі "Коронавірус" на сайті "OBOZREVATEL".

АВТОР
ТЕМА
МІСЦЕ
ТЕГ
0
КОМЕНТАРІ
0
0
0
СМІШНО
0
ЦІКАВО
0
СУМНО
0
ТРЕШ
Чтобы проголосовать за комментарий или оставить свой комментарий на сайте, в свою учетную запись MyOboz или зарегистрируйтесь, если её ещё нет.
Зарегистрироваться
Войти

КОНСУЛЬТАЦІЇ ЛІКАРІВ

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...