Як підприємцям сплачувати ЄСВ онлайн у 2024 році: важливі нюанси

Для багатьох власників бізнесу оплата податків досі залишається не дуже приємним процесом, що асоціюється з безліччю паперів і складними розрахунками. На щастя, сьогодні здійснити платежі в держбюджет можна лише в декілька кліків, не витрачаючи зусиль і часу. У статті розкажемо, як швидко сплатити ЄСВ — регулярний внесок, обов'язковий для роботодавців, фізосіб-підприємців (зокрема тих, що працюють на загальній системі оподаткування), а також деяких інших категорій населення.

Що варто знати підприємцям про ЄСВ?

Єдиний соціальний внесок — це обов’язковий та регулярний державний податок. Окрім фізичних осіб-підприємців, його мають сплачувати роботодавці за своїх найманих співробітників, що працюють за цивільно-правовим договором. Платежі здійснюються на рахунки системи загальнообов’язкового

держстрахування. Отже, своєчасна сплата ЄСВ для ФОПа — це гарантія отримання виплат у випадку тимчасової втрати працездатності, а після виходу на заслужений відпочинок — пенсійного забезпечення.

Законодавством передбачено заходи, що можуть застосовуватися до платників єдиного внеску у разі несвоєчасної сплати податків. Якщо виникнуть заборгованості, або сплата ЄСВ буде здійснена не в повному обсязі, контролювальні органи вповноважені накласти на особу фінансові санкції — штрафи та пеню за кожний прострочений день.

Наразі розмір ЄСВ для всіх категорій платників становить 22%. Базою для оподаткування є:

● для платників єдиного податку — сума, не менша за одну і не більша за 15 мінімальних зарплат. Варто зазначити, що в поточному році урядом затверджено два етапи підвищення МЗП: 7100 грн з 1 січня і 8000 — з 1 квітня;
● для ФОПів на загальній системі — дохід за квартал;
● для працевлаштованих громадян — сума заробітку.

Сплата ЄСВ онлайн: інструкція

Щоб сплатити податки до державного бюджету, сьогодні підприємцям не обов’язково навіть виходити з дому. Зробити це можна на сайті Державної податкової служби, через застосунок Дія або за допомогою сервісів онлайн-платежів. Один з найпростіших і найшвидших способів сплатити ЄСВ пропонує платформа Portmone. Для цього потрібно зробити наступне:

1. У головному меню оберіть «Податки, платежі до бюджету» або перейдіть за посиланням https://www.portmone.com.ua/r3/oplata-podatkiv-edynyi-sotsialniy-vnesok, щоб одразу потрапити до необхідного розділу.

2. Виберіть необхідний податок — «Єдиний соціальний внесок».

3. Оберіть свій регіон. У полі «Найменування отримувача» автоматично підтягнеться інформація про ДПС у вашій області.

4. Натисніть кнопку «Оплатити».

5. Уважно перевірте реквізити та введіть необхідну інформацію про платника: ПІБ, ІПН, номер телефону, період (квартал), email, суму і рік.

6. Вкажіть дані банківської картки, з якої списуватимуться кошти.

7. Підтвердьте транзакцію. Скористатися послугою можуть як зареєстровані, так і анонімні користувачі.

Проте авторизовані клієнти можуть створити в особистому кабінеті шаблон для сплати податку і надалі не витрачати час на заповнення форм.

Чому варто вибрати Portmone?

Сплата ЄСВ через Portmone — швидка, легка і безпечна процедура. Усе, що необхідно для успішної транзакції, — гаджет з доступом до інтернету і банківська картка з необхідною сумою на рахунку. На сайті або в мобільному застосунку можна сплатити не лише єдиний соціальний внесок, а й транспортний та земельний податок, ПДФО, військовий збір тощо. Усі фінансові операції захищені технологією токенізації, що максимально знижує ризик шахрайства і гарантує безпеку даних користувачі.

"Ми не встигаємо все відновити, відбудувати": Експерт пояснив, чи будуть блекаути влітку і на що очікувати взимку

понеділок, 20 травень 2024, 8:50

Відключення світла влітку якщо і будуть, то ймовірно, не перевищуватимуть двох годин на день. А от ситуація з електропостачанням взимку буде набагато складнішою. Про це заявив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, передає "Громадськ...

Чи будуть електронні повістки в застосунку "Резерв+"? У Міноборони дали відповідь

понеділок, 20 травень 2024, 8:30

Військовозабов'язані не отримуватимуть повістки ні в мобільному застосунку "Резерв+", ні на електронну пошту. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в етері телемарафону. Посадовиця наголосила, що чинне законодавство не передб...