Як полюбити мікроби і бактерії у наших тілах: Їм має бути комфортно, бо від них залежить наше життя, - дієтолог

Ми - не лише плоть, кров, мозок і кістки, але і бактерії, гриби і віруси. "Їх" в 10 разів більше. Дієтолог розповіла що любить наш мікробіом і поділилася рецептом.

Мікробам має бути максимально комфортно у наших тілах. Подумайте про 90%, від яких залежить ваше життя, пише дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляють Патріоти України.

ДЕСЕРТ ДЛЯ «ЇХНІХ» 90%.

Практично будь-який наш крок (використання одягу, косметики і тп), і тим більше, харчування, варто робити, беручи до уваги присутність наших найголовніших партнерів по життю -- бактерій.
.Так, саме їх, невидимих, але таких, які вже існують на планеті Земля 3,6 мільярдів років, у той час, як про свою появу сучасна людина може заявляти лише 200 тисяч років (якщо не рахуватиме 200 мільйонів від появи ссавців).
Але це все теорія, а "практика", тобто реальне життя вже і зараз з його виборами, дедлайнами, відпустками, модою і коханням.
В реальному житті рідко згадуєш про тих, кого не бачиш, і, ще менше, про кого взагалі не знаєш.
Можливо, це й до кращого, бо не всі мають таку стійку психіку, щоб уявити, що ми -- не лише плоть, кров, мозок і кістки, але і бактерії, гриби і віруси, причому "їх" в 10 разів більше, ніж нас, тобто їх 90%. Так, більше, ніж нас, таких культурних, охайних, приймаючих душ, набризканих парфумами і мріючих про відпустку.
І нам потрібно не лише з цим змиритися, але і докласти максимум зусиль для того, щоб "їм" було максимально комфортно у наших тілах, бо від цього залежить найцінніше, що у нас є -- здоров'я та життя.

Науковці майже щодня відкривають та підтверджують цю правду життя: якщо нашим мікробам шкодити, це тягне за собою практично всі хвороби -- порушення роботи системи травлення, алергії, аутоімунні захворювання, ожиріння, тривогу, депресію, аутизм, рак та багато інших.

Заради Ваших мікробів варто змінювати раціон, щоб їм було краще.

І ми це можемо робити, оскільки нам, жителям ХХІ століття страшенно пощастило: наше здоров'я залежить від НАШИХ рішень.

Мікроби, для яких наше тіло стало домом, на відміну від генів, які ми успадкували від наших батьків, або від інфекцій оточуючого світу, можуть отримати найкращі умови і бути нам вдячними, або найгірші .. з усіма наслідками.

Колись ми їли та пили те, що могли, але тепер, знаючи багато про користь мікробіому, нам варто годувати його не лише тим, що хочеться "нам", але і тим, що корисно для "них", 90%.
Знаходити консенсус. Тоді ми і будемо одним цілим:)
Пам'ятаймо, що наш мікробіом любить РОСЛИННУ їжу, бо там -- різні види #клітковини, #поліфенолів та інших цінних для нього речовин.

Горіхи, ягоди, максимально чорний шоколад, кава, зелений чай, зелене листя, спеції -- це те, що він любить.

_________________________________________

ТРЮФЕЛІ ДРУЖБИ І ПАРТНЕРСТВА

Чорний гіркий шоколад (або какао боби)
Какао масло або кокосове масло
Мигдаль
Лимон або свіжа журавлина або свіжий сік із граната (то вже дуже "ізощрьонно", але і дуже корисно)
Кориця
Сіль
____________
Шоколад розтоплюємо, туди додаємо масло, витискаємо половину соку лимона (або розім'яті ягоди журавлини), трошки цедри, всипаємо подрібненого мигдалю (подрібнюємо в блендері), кориці, солі на кінчику ножа.
Формуємо кульки. Їх можна обкатати в подрібнених горіхах і це робити треба швидко, поки прилипають.
Потім ці трюфелі покласти в холодильник і вони дуже швидко стануть твердими, як камінці.

Відразу скажу: ці трюфелі швидше гіркуваті, ніж солодкі, тому можете додати для солодкості трошки цукру (ага, саме так, але просто дуже трошки, АБО розмочених фініків, але тоді консистенція буде м'якшою)

Какао боби -- це джерело поліфенолів високого гатунку, тому, роблячи приємно Вашому мікробіому, Ви ще й робите дуже корисно Вашому мозку, захищаючи його клітини від запалення, нейродегенерації, підвищуєте його потенціал.

Лимон, журавлина, гранат та горіхи -- теж поліфеноли, але з іншою дією. Про це буде окремий пост:)

КАВА З ФІСТАШКАМИ

Б'юсь об заклад, такого Ви не куштували. Не те, щоб якось неймовірно незвично, але надзвичайно корисно:)

P.S. І про "метелики" в животі.

Коли вони нагадують про себе, то, насправді, це наші маленькі кишечні друзі, які залежать від нас, а ми -- від них.
Подумайте про 90%, від яких реально залежить Ваше життя:)



Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...