Як поскаржитися на неякісний товар: Українцям дали детальну інструкцію (відео)

На неякісні товари чи недобросовісну роботу продавців українці можуть поскаржитися в Державну службу з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, повідомляють Патріоти України.

Як це правильно зробити і захистити свої права, в ефірі ObozTV пояснила заступник глави ГО "Громадський контроль захисту прав споживачів" Ольга Котехова.

В першу чергу, за словами експерта, необхідно зафіксувати порушення. "Споживач має право на фото- і відеофіксацію, тому що магазин – це публічне місце. Ніхто не може заборонити вам фотографувати той чи інший товар, ціни, характеристики продукції для власного використання", — наголосила Котехова.

Скаргу до Держспоживслужби, розповіла вона, можна направити як в електронному, так і в письмовому вигляді. Однак на документі обов'язково має стояти підпис. "Тобто, написана або надрукована, підписана, відсканована і відправлена", — пояснила фахівець.

Відомство зобов'язане розглянути скаргу протягом 30 днів, але в деяких випадках максимальний термін становить 45 днів. До скарги заявник повинен додати всі документи і якомога детальніше описати ситуацію, що склалася.

Котехова звернула увагу на важливий момент: обов'язково потрібно вказати конкретні вимоги. "Не просто скарга, а конкретні вимоги. "Я, такий-то, хочу, щоб мені: повернули товар (замінили товар; повернули гроші; виправили недоліки; заповнили гарантійний талон) тощо", — пояснила вона.

Джерело: Обозреватель

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...