Як приготувати піцу "Пеппероні" вдома: Детальний рецепт

І дорослі, і діти полюбляють піцу. І якщо ви вже пробували робити вдома швидку піцу на сковорідці або з лаваша, радимо вам також приготувати американську піцу Пепероні, передають Патріоти України.

Відзначимо, що слово "пепероні" (peperoni) - множина від італійського слова "peperone", яке означає стручковий перець. Пепероні - це гострий сорт ковбаси салямі, він є популярним інгредієнтом піци в піцеріях американського стилю.

Інгредієнти для тіста: вода (1 склянка), борошно (1 склянка), оливкова олія, сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сир моцарелла (250 г), оливкова олія (2 ст. л.), сирокопчена ковбаса (200 г), перець чилі (1 шт.), помідори у власному соку (1 банка), орегано (1 ч. л.), сушений базилік (1 ч. л.), часник (1 зубчик), цукор (1 ч. л.), сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

Спочатку зробимо тісто. У злегка підігріту воду висипаємо сухі швидкодіючі дріжджі і ретельно перемішуємо їх. Даємо їм настоятися 10 хвилин.

Просіваємо борошно через сито, додаємо орегано, цукор і сіль, перемішуємо, потім вливаємо в борошно дріжджову закваску й оливкове масло. Замішуємо тісто, формуючи з нього кулю.

Викладаємо тісто в миску, попередньо змащену оливковою олією. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце на 1 годину.

Тепер займемося начинкою.

Ковбасу і перець чилі нарізаємо на акуратні тонкі шматочки, подрібнюємо часник за допомогою часничниці. Моцареллу нарізаємо або натираємо на терці.

Робимо соус для піци Пепероні: помідори ріжемо, змішуємо зі спеціями, подрібненим часником, цукром, сіллю і перцем. Викладаємо цю суміш в каструлю і доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню і чекаємо, поки охолоне.

Беремо деко, застилаємо його пергаментним папером, викладаємо на нього тісто.

Розкачуємо тісто, змащуємо його оливковою олією і томатним соусом.

Посипаємо моцарелою (можна взяти більшу частину), викладаємо паппероні та тонко нарізаний чилі.

Зверху ще трохи посипаємо сиром.

Розігріваємо духовку до 220°C і випікаємо 10-15 хвилин.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...