Як смачно поворожити на Щедрий вечір: Рецепт традиційних українських вареників із сюрпризом

На святкове вечірнє застілля 13 січня українці традиційно готують вареники. Однак цього дня страва не проста, а із сюрпризом. У кожен вареник заведено додавати різну начинку, яка символізувала б майбутній рік.

Якщо першим взяли вареник з вишнею, то в усьому матимете успіх, якщо з гречкою – чекайте великого прибутку, грибами – щастя, капустою – грошей, картоплею – хорошого кар'єрного росту, м'ясом – добробут. Якщо ж у страві є забагато солі, вузлик ниток або пшоно, то це поганий знак. Перше значить сварки й невдачі, друге – нещастя, третє – клопоти. Коли знайшли червону нитку, то зустрінете кохання або одружитеся, чорну – вирушите в далеку подорож. Знайдений кріп і горіхи значитимуть здоров'я, а чорний перець – великі зміни.

Тісто на вареники має бути смачним. Щоб страва точно вийшла вдалою, можна скористатися таким рецептом.

Борошно – 300-400 г

Вода тепла – 200 мл

Олія

Сіль

Картопля

Гриби

Цибуля

Борошно радимо просіяти двічі, додати сіль і перемішати. Зробіть невелике заглиблення та влийте теплу воду. Замішувати еластичне тісто треба близько 10 хв.

Далі підготуйте начинку. Відваріть картопляне пюре. Підсмажте цибулю з грибами, додайте сіль та перець. Потім перемішайте з картоплею і готово.

Розкатайте тісто, виріжте кружечки та перекладіть начинку з сюрпризами та добре защепіть. Варити потрібно з лавровим листом 5 хв.

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...