Як таких карати? На Житомирщині батьки спалили власну дитину в плиті (фото)

У одному з сіл Овруцького району на Житомирщині жінка зі співмешканцем вбили 5-річну доньку. Тіло дитини спалили в печі, а кістки викинули в річку. Про це розповів заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін, повідомляють Патріоти України.

Повідомлення про вбивство надійшло до поліції 27 травня. Дівчинка раніше була вилучена із сім'ї та певний час проживала у прийомній родині. Торік рішенням суду була повернута біологічним батькам. На прохання поліцейських показати доньку 41-річна матір показала хлопчика, вбраного у дівчачі речі. Виявилося, що за дівчинку жінка видає свого 3-річного сина, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Про цю сім'ю місцевим поліцейським відомо ще з 2009-го, коли через пристрасть до алкоголю та невиконання батьківських обов'язків мати була позбавлена прав на 2 синів. Потім 2013-го у жінки та її 50-річного співмешканця з'явилась донька. А вже за рік у зв'язку із загрозою життю та здоров'ю дитину аж на 6 місяців було госпіталізовано до лікарні. Причому, без супроводу матері, бо та відмовилась. А з 2015-го по квітень 2018-го дівчинка виховувалась у прийомній родині. Усі ці 3 роки відбувались суди, у тому числі й з подачі місцевих активістів, щодо повернення дитини у біологічну родину. Врешті-решт остаточне рішення було ухвалено і дівчинка опинилась знову з батьками", - розповів кореспондентові т.в.о. керівника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Він також зазначив, що упродовж часу перебування дитини у батьків органи опіки намагались обстежити умови її проживання, однак комісій не допускали до оселі. А складені поліцейськими адміністративні матеріали за фактом неналежного виконання батьківських обов'язків були скасовані у суді.

Про те, що дівчинку вбили, допомогли розібратися місцеві мешканці, каже начальник обласної поліції В'ячеслав Печененко.

"Люди чітко вказали, що це не Даринка і під тиском цих свідчень з'явилося страшне зізнання. Наразі поліція розпочала кримінальне провадження за фактом убивства малолітньої дитини", - розповів Печененко.

Під час допиту матір зізналася, що вбивство сталося ще в серпні 2018-го. "Її співмешканець під час сварки штовхнув дитину, та впала і вдарилася головою. Дівчинка знепритомніла. Після невдалих спроб зробити дитині штучне дихання співмешканець жінки, розпаливши в печі будинку вогонь, спалив тіло дівчинки, а кістки виніс на вулицю", - додає Аброськін. Зараз обоє батьків затримані. Триває слідство.

Джерело: Gazeta.ua

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...