"Як ти? Тримаюся!": "ЗооПатруль" розповів про порятунок кішки із сьомого поверху напівзруйнованого будинку у Бородянці (фото, відео)

Вчора, 2 травня, волонтери із ЗооПатруля та працівники ДСНС за допомогою спеціалізованої техніки врятували з сьомого поверху зруйнованого дому у Бородянці кота. Близько двох місяців тварина провела в багатоповерхівці, зруйнованій ще на початку березня, повідомляють Патріоти України.

Після рятувальної операції зі щасливим завершенням, ЗооПатруль показав фото кота і розповів подробиці його спасіння у Facebook.

Волонтери розповіли, що дім, з якого врятували кота, був зруйнований ще на початку березня, а це значить, що тварина просиділа на сьомому поверсі близько двох місяців.

Огляд ветеринарами стану зубів тварини показав, що це кішка і їй більше 10 років. Волонтери запропонували підписникам ЗооПатруля обрати їй ім'я у коментарях, і зазначили, що одне із імен, що спадає на думку Шафа на згадку про ще одну історії стійкості і міцності з Бородянки — кухонної щафки та півника роботи Васильківського майолікового завод.

«Тварина немає жодних пошкоджень чи поранень, вона пережила справжнісіньке пекло — обстріли, голод. В неї не було ані краплинки води. Але головне — вона ЖИВА. Звісно ж, як завжди це трапляється після резонансу і розголосу, знайшлась жінка, що стверджує - «киця моя, віддайте».

Нагадаємо, що покинута киця два місяці просиділа в тому домі й жодних повідомлень з проханням врятувати ні від яких господарів ми не отримували. Кицю випадково помітила волонтерка і згодом вийшла на нашу організацію", — повідомили представники ЗооПатруля.

У своєму пості волонтери із ЗооПатруля подякували рятувальникам із ДСНС із Бородянки та Ірпеня за допомогу у визволенні кішки.

Нагадаємо, під час чергової поїздки до Бородянки у пошуках тварин, що потребують допомоги, волонтери помітили на сьомому поверсі зруйнованого будинку кота. Оскільки самостійно дістатися до нього неможливо, волонтери звернулися за допомогою до Мережі у пошуках спеціалізованої техніки. Через день вже була організована операція із порятунку тварини.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...