Як уникнути раку: ТОП-6 порад від медиків

За даними дослідників, близько 40% випадків захворювання на рак можна запобігти, скорегувавши раціон і спосіб життя. Як повідомляється на порталі Cancer Research UK, є шість речей, контролюючи які, можна уникнути важкого захворювання, передають Патріоти України.

За даними Всесвітнього фонду дослідження раку (WCRF), ожиріння веде до розвитку раку шлунка, який є третім за відсотком смертності серед усіх злоякісних пухлин. Крім того, ожиріння провокує рак молочної залози, матки, печінки, простати і підшлункової залози. Знизити ризик онкології допомагає будь-яка втрата ваги, впевнена професор політики здорового способу життя в Університеті Стерлінга Лінда Баулд.

Шкодить організму і вживання алкоголю, особливо на ніч. Дослідники стверджують, що ризик розвитку захворювання істотно підвищується навіть при невеликих дозах спиртного. Алкоголь пов'язують з сімома видами раку, включаючи рак грудей, печінки, кишечника, рота і горла, шлунка. Вся справа в тому, що етанол перетворюється в ацетальдегід, який організму дуже важко обробити. При надлишку цієї речовини клітини стають найбільш вразливими.

Людям у віці від 50 до 59 років фахівці порекомендували приймати аспірин у невеликих кількостях для профілактики колоректального раку. Прийом аспірину запобігає розвитку запалення в слизовій оболонці кишечника.

Схильні до раку кишечника і шлунка любителі м'яса. Експерти рекомендують вживати не більше 70 грамів червоного м'яса на день. Викликають розвиток пухлин і гетероциклічні аміни (ДКА), які з'являються в смаженому м'ясі при готуванні на високих температурах. Якщо перед приготуванням м'ясо маринувати, це значно знизить ризики.

Корисні для профілактики захворювання і багаті клітковиною овочі і фрукти. Вся справа в тому, що клітковина позитивно впливає на кишковий мікробіом, який допомагає організму протистояти раку. Також корисні цільні зерна: овес, ячмінь, коричневий рис і хліб з цільного зерна.

І, нарешті, фізична активність протягом мінімум 30 хвилин на день знижує ризик розвитку хвороби. Крім того, чим вище фізична активність, тим швидше їжа проходить через травний тракт, не дозволяючи розвинутися різним запаленням.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...