Як відрізнити коронавірус від грипу: Названо головні симптоми

Ознакою, за якою можна відрізнити смертельний коронавірус від банальної застуди і грипу, може стати сухість у роті і кашель, що нагадує кашлюк. Про це розповів сімейний лікар амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Святошинського району м. Києва Сергій Єлшанський, передають Патріоти України.

"На тлі високої температури людині важко відкашлятися, лихоманка не збивається жарознижувальними таблетками препарати треба вводити внутрішньом'язово або внутрішньовенно", – поділився він.

Лікар зазначив, що при грипі теж різко підвищується температура – нерідко до 40 градусів, з'являється виражена ломота в тілі. Людині боляче дивитися на яскраве світло, чути гучні звуки. Це дратує і посилює головний біль, що виник через інтоксикацію організму.

Допоможе визначити хворобу також звичайне опитування, де людина була за останні два тижні. "Важливо з'ясувати, чи не бувала людина в Китаї, Італії або Ізраїлі, чи не контактувала з людьми, які повернулися з країн, де зафіксовано випадки небезпечного захворювання", – пояснив медик. Якщо так, за наявності відповідних симптомів лікарі можуть запідозрити коронавірус.

Побито рекорди: У Києві квітень став одним з найтепліших за останні 144 роки

середа, 1 травень 2024, 17:38

Середньомісячна температура повітря у квітні у столиці України склала 12,8 °С. Це вище кліматичної норми на 2,8 °С. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, передають Патріоти України. "За даними спостережень мет...

Замість живої людини - аватар: У МЗС незвична ШІ-представниця (відео)

середа, 1 травень 2024, 16:56

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Про це повідомляє прессслужба відомства, передають Патріоти України...