Як воно, жити в підземному бункері за $3 млн: у США показали можливе житло майбутнього, в якому вже немає місць (фото, відео)

Озираючись на події 2020 року, замислюєшся про те, що підземний бункер - не така вже й погана ідея. І, судячи з усього, ця думка стає все більш популярною, передають Патріоти України.

Минулого року ЗМІ заговорили про будівництво 15-поверхового підземного притулку на місці колишньої ракетної шахти в Канзасі (США), і ця новина викликали хвилю іронії та жартів. Сьогодні, незважаючи на колосальну вартість житла (а це мільйони доларів за місце), в майбутньому проекті компанії Survival Condo вже розпродані всі 75 житлових місць. Дивимося, як виглядає проект бункера, нібито здатного врятувати жителів від всіляких природних катаклізмів та навіть ядерної війни.

У 2008 році, на хвилі популярності таких тем, як постапокаліпсіс та пришестя судного дня, новоспечений стартап викупив колишню ракетну шахту в Канзасі. Якщо вірити його засновникам, на це їх команді знадобилося $300 тисяч.

Тоді засновник стартапу Ларрі Хол планував побудувати підземне сховище, яке може забезпечити життя його мешканцям на 1-2 роки. Пізніше підприємці вирішили збільшити термін автономності об'єкта до 5 років, а тим самим підняти вартість житла.

На реалізацію ідеї стартапу знадобилося 20 млн доларів, а також роки роботи. За цей час на місці колишньої шахти з'явилося 15 поверхів житлової площі із стінами завтовшки від 2 до 2,7 метрів, три незалежних джерела живлення, три джерела води з системами фільтрації, величезна кількість продуктових запасів та інших корисних речей для виживання. При цьому покупцям пропонувалися різні варіанти житла - від квартири з площею близько 270 кв. метрів ($1,5 млн) до пентхаусів з 1000 квадратів ($4,5 млн).

Згідно інформації на сайті проекту, в бункері, крім квартир, є кінотеатр, тренажерні зали, басейни, лаунж-зони та інші розважальні локації, які допоможуть жителям підземелля занудьгувати не так швидко. У проекті стартапу передбачені навіть робочі місця для всіх постояльців.

На сьогоднішній день всі варінти житла в першому бункері Survival Condo вже продані, при цьому будівництво ще не закінчене. Тим часом засновники стартапу зазначають, що "ринок виживання" стрімко зростає, і вже найближчим часом люди побачать значно більшу кількість аналогічних бункерів, при цьому не тільки на території США.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...