Як все пов'язане: Коронавірус частіше вбиває у великих містах, і не тому, що люди більше контактують зі сторонніми

Однією з причин високої смертності від коронавірусу, зокрема в містах, є забруднення повітря вихлопними газами автомобілів. Такий висновок зробили в Європейському альянсі громадської охорони здоров'я, повідомляють Патріоти України з посиланням на MedicalXpress.

Фахівці попередили, що забруднене міське повітря, яке зумовлює гіпертонію, діабет і респіраторні недуги, може призвести до збільшення загальної смертності від COVID-19.

Крім того, підкреслюється, що пацієнтам із хронічними захворюваннями легень і серця, спричиненими тривалим впливом частинок повітря, важче боротися з легеневими інфекціями, а також вони мають більше шансів померти.

Доказів зв'язку між смертністю від COVID-19 і забрудненням повітря поки немає, проте дослідження спалаху атипової пневмонії в 2003 році показало, що хворі в регіонах з помірним рівнем забруднення повітря вмирали на 84% частіше, ніж ті, що мешкали в місцевості з низьким рівнем забруднення.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...