Як видалити інформацію про себе з інтернету? Google запустила новий інструмент

Команда Google запустила новий інструмент, який за запитом допоможе видалити дані користувача із результатів пошуку. Вперше Google презентував цей інструмент в травні цього року на конференції I/O, передають Патріоти України.

Як повідомляє 9to5Google в застосунку Google на Android з'явився новий пункт меню "Результати про вас" (Results about you).

Він перенаправляє користувача на сторінку де можна ознайомитись з усіма вашими даними, які доступні наразі у пошуку. На цій же сторінці пояснення, як можна запросити у Google видалити результати пошуку, що містять особисті дані, як то номер телефону, домашню адресу, адресу електронної пошти тощо.

Потрібно вказати, які саме дані ви хочете видалит,и та вказати причину. Можна зазначити такі:

  • Він показує мою особисту контактну інформацію.
  • Це показує мій контакт із наміром завдати мені шкоди.
  • Він показує іншу особисту інформацію.
  • Інформація застаріла.

Після цього Google покаже статус вашого запиту:"Схвалено" або "Виконується". Особисті дані видаляються тільки з пошукового видавання, Google не видаляє її з інших сайтів. Для того, щоб видалити інформацію з цих сайтів, потрібно зв'язатися з хостинговим сайтом безпосередньо. Також можна подати запит на видалення зі сторінки Google, на якій детально описані правила щодо видалення особистої інформації.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...