Як заблокувати небажані номери у Telegram - детальна інструкція

У сучасному світі комунікацій месенджери стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Тому питання приватності та безпеки стають все більш актуальними, передають Патріоти України.

Telegram наразі є одним з найпопулярніших застосунків в Україні. Тому OBOZ.UA розповідає, як захистити себе від небажаних повідомлень та контактів. Спам-повідомлення, нав’язливі дзвінки та просто неприємні співрозмовники можуть значно вплинути на наш настрій та забрати купу дорогоцінного часу.

В більшості застосунків, наприклад, у WhatsApp і Viber є можливість блокувати будь-які повідомлення та дзвінки від незнайомих номерів. Однак в Telegram ця функція дещо видозмінена. Проте це не означає, що в цьому месенджері захистити себе неможливо. Просто доведеться змінити низку налаштувань, щоб звести небажані контакти до мінімуму.

Налаштування приватності Telegram

Для початку, щоб обмежити доступ безпосередньо до вашого номера телефону, варто змінити налаштування приватності. Це дуже сильно обмежить можливості шахраїв та сторонніх абонентів, яких немає у вашій адресній книзі.

  • Запустіть Telegram;
  • Зайдіть до "Налаштування" (в iOS це буде значок у правому нижньому кутку, а для Android — у лівому верхньому);
  • Натисніть "Приватність і безпека";
  • Виберіть "Номер телефону";
  • Тепер у пункті "Хто може бачити мій номер телефону?" виберіть "Ніхто", а в пункті "Хто може знайти мене по номеру телефону?" виберіть "Мої контакти".

Установки Telegram для груп та каналів

Напевно всім знайома ситуація, коли вас додають до безлічі незрозумілих груп зі спамом та рекламою. Щоб вберегти себе від цього виконайте наступні кроки:

  • Зайдіть до "Приватність і безпека", виберіть "Запрошення";
  • Виберіть "Мої контакти" або "Додати винятки", щоб визначити, хто саме може додавати вас до груп або каналів.

Невідомі номери

На жаль, в Telegram немає функції, яка дозволяє заборонити надсилати повідомлення незнайомим контактам повністю. Але можна обмежити тих, які не мають передплати Premium.

  • Зайдіть у налаштування "Приватність і безпека" та прокрутіть до секції "Повідомлення";
  • Увімкніть опцію "Контакти та користувачі Premium".

Блокування

Зрештою, ви можете вручну блокувати номери, з яких вам надходять небажані повідомлення.

  • Відкрийте чат із небажаним контактом;
  • Натисніть на іконку профілю зверху;
  • Натисніть три крапки та оберіть "Заблокувати".

"Відволікала інших відвертим одягом": Гламурну плавчиню вигнали з Олімпійського селища

середа, 7 серпень 2024, 11:28

Як повідомляє Daily Mail, одну з найефектніших учасниць Олімпіади плавчиню Луане Алонсо вигнали з Олімпійського селища в Парижі. Таке рішення ухвалив Олімпійський комітет Парагваю. Дівчину звинуватили в тому, що вона відволікала інших учасників змагань...

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...