Як ЗАЗ намагався розправити крила: Як презентували "Таврію" для ринку Латинської Америки

"Таврію" продавали у Чилі з жовтня 1990 року до листопада 1991 року. Модель не мала попиту на місцевому ринку.

В інтернеті показали, як виглядав рідкісний експортний варіант ЗАЗ-1102 "Таврія" для ринку Чилі. Знімки опублікували на сайті VeoAutos.cl.

Більшість радянських автомобілів поставлялися на експорт у різні країни світу. Знаменита "Таврія" не стала винятком.

На початку 90-х український хетчбек продавався на ринку Чилі. Там модель можна було купити під брендом Lada, оскільки про ЗАЗ мало хто знав у країнах Латинської Америки.

У Чилі поставлялися "Таврії" лише з базовим 1,1-літровим бензиновим двигуном потужністю 53 к.с. Інші двигуни були недоступні на ринку.

Модель продавалася лише з жовтня 1990 року до листопада 1991 року. За весь час було реалізовано 1595 одиниць.

Експортна "Таврія" не мала відмінностей від вітчизняної версії. У країні ЗАЗ-1102 рекламувався як дуже дешевий та практичний автомобіль.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...